Тирасполь готовий зустріти Новий рік

Де, як та яка робота проводиться міністерствами, відомствами та міськими службами, жителі Придністров’я мають можливість дізнатися на районних і міських інформаційних годинах. Уже рік ці заходи відбуваються щомісяця у всіх адміністративних центрах ПМР, на яких муніципальні керівники інформують громадян про питання, важливі для республіки, районів, міст, сіл, селищ. У столиці груднева інформаційна година відбулася 12 грудня.

Відкрила захід голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Олена Городецька, яка зазначила, що 29 листопада республіка відзначила 27-у річницю заснування ЦВК. У зв’язку з цією датою Олена Анатоліївна подякувала присутнім за активну громадянську позицію та підтримку у проведенні виборів, а також нагородила почесними грамотами керівників деяких організацій.

«Наша діяльність не була б успішною й такою ефективною без вашої допомоги, без допомоги міських служб, тому що неможливо організувати процес, не покладаючись на ваші надійні плечі», – пояснила Олена Городецька.

Упродовж інформаційної години керівники міста доповідали про підсумки роботи міських та державних служб за 2017 рік.

Заступник голови держадміністрації Микола Обручков повідомив про результати осіннього місячника з упорядження Тирасполя, а також про готовність роботи служб у зимовий період. За його словами, державні та приватні установи міста прибрали свої території, а в перші дні снігопаду показали свою здатність контролювати ситуацію.

Микола Михайлович також зазначив, що Тирасполь готовий гідно зустріти зиму і боротися з будь-якими опадами. З метою уникнення надзвичайних ситуацій у столиці було створено штаб з ліквідації сніжних заметів та обмерзання. Під час випадання снігу на вулиці міста готові виїжджати 35 одиниць техніки. У випадку сильних опадів буде залучено ще 15 машин. Обговорювалися також надзвичайні ситуації: у разі сильного снігопаду в столиці працюватимуть 85 одиниць техніки, враховуючи всі снігоприбиральні машини та інше обладнання.

Під час зимових свят актуальною стає проблема пожеж. На інформаційній годині громадянам нагадали правила пожежної безпеки та зазначили, що основними причинами їх виникнення є несправна проводка в будинках або звичайна неуважність жителів. Загальний портрет людини, винної в пожежі, можна описати як громадянина, який перебуває у стані сп’яніння та не завжди контролює свої дії. Заради відвернення смертельних випадків та збереження власного житла й майна городян попросили бути уважнішими та не залишати вдома у свою відсутність ввімкнуті електроприлади.

Начальник міського штабу цивільного захисту Віктор Водзинський звернув увагу жителів на нову систему оповіщення «Дзвонар», яка буде протестована у 2018 році. Вона передбачає оперативне інформування керівництва міста та підприємств про будь-які надзвичайні ситуації або загрозу їх виникнення.

«Система автоматично додзвонюється до абонента зі списку і передає йому голосове повідомлення. Оповіщення проводиться за кількома телефонними лініями, система може бути запущена негайно в будь-який час доби. На відміну від людини, вона ніколи не помиляється і не втомлюється: всі повідомлення передаються чітко і без перекручення», – зазначив Віктор Водзинський.

Присутнім нагадали, що наприкінці грудня стартує Державний конкурс «Людина року», який уже став традиційним. Цей проект передбачає відбір найкращих фахівців у різних галузях та вручення їм державних нагород. До 25 грудня в столиці відбудеться міський вибірковий тур цього конкурсу. Фінальний етап на республіканському рівні відбудеться в лютому 2018 року. Керівників організацій закликали бути більш активними та висувати своїх претендентів на звання «Людина року».

Жителів Тирасполя чекає низка новорічних свят, які супроводжуватимуться великою кількістю заходів. Вже цієї суботи о 16:00 у столиці відбудеться відкриття міської новорічної ялинки, що дасть старт різноманітним святковим концертам, виставкам, конкурсам, змаганням у місті. Нагадаємо, деякі новорічні акції вже проводяться в установах республіки. Наприклад, кожна дитина має можливість надіслати листа Діду Морозу. Цей проект вже котрий рік успішно реалізовує «Пошта Придністров’я».

З повним переліком новорічних заходів можна ознайомитися на сайті держадміністрації міста.

Світлана   ОДЕСЬКА.