Карамель від Дмитра Гординського

Одне з лідируючих місць у продажах солодощів, безумовно, посідає карамель. Якщо запитати у випадкового перехожого, в чому переваги цих ласощів, то він без зайвих сумнівів відповість: низька ціна і відмінний смак.

У Тирасполі з 2019 року працює «Майстерня карамелі», яка може задовольнити усі смаки придністровців, навіть найвибагливіші. За словами керівника компанії Дмитра Гординського, ніякого відношення до виробництва карамелі він раніше не мав.

«У мене є діючий бізнес, абсолютно не пов’язаний з карамеллю. Це у сфері послуг – комп’ютерний сервіс. У ньому я працюю вже майже 20 років. Однак захотілося, закортіло якоїсь справи для душі. Дізнався, що є продукція, яку в Придністров’ї поки не виробляють. У цьому переліку була і карамель. Відразу вирішив: треба брати й робити. Пройшов навчання у Львові, де відвідував майстер-класи з основ техніки приготування карамелі», – розповів Дмитро.

За словами кондитера, головним дегустатором для нього є його п’ятирічний син. У принципі, через нього все це і затівалося. Малюк любить цукерки, а купувати йому хімічні льодяники Дмитро не хотів.

До речі, кондитери використовують виключно натуральні інгредієнти: цукор, патоку та витяжки фруктів. Жодних штучних барвників і ароматизаторів.

За словами Дмитра, пандемія коронавірусу внесла корективи в роботу очолюваного ним підприємства. Якщо раніше більшу частину продукції реалізовували через фірмовий магазин у Тирасполі, то нині її доводиться відправляти у дрібні торговельні мережі майже на всій терито-рії республіки. «Нашу продукцію можна придбати у Тирасполі, Бендерах, Рибниці, Слободзеї, Дубоссарах і Григоріополі. Ми вдалися також до організації онлайн-доставки наших виробів», – розповів підприємець Дмитро Гординський.

Штат працівників підприємства налічує всього п’ять чоловік. Керівник «Майстерні карамелі» стверджує, що добре налагоджена робота їхньої установи є результатом спільних зусиль.

Другий рік поспіль підприємство бере участь у республіканському конкурсі «Придністровська якість». З початком пандемії, коли з’явилося багато вільного часу через карантин, у майстерні вдалося налагодити виробництво найніжнішого маршмелоу, яке і було номіноване на конкурс. Виріб має 100 % натуральний склад, який дозволено вживати навіть дітям від трьох років.

Крім того, вся продукція виробника сертифікована і виготовляється згідно з усіма нормами. Термін реалізації становить 6 місяців з дати виготовлення, проте індивідуальний підприємець, орієнтуючись на юного споживача, скоротив термін реалізації до 14 днів.

Крім того, Дмитро Гординський продає свою продукцію через Instagram і активно розробляє сайт. У планах налагодити ще й виробництво ірисок і фруктів з карамеллю для розширення асортименту.

Значну частину свого часу Дмитро приділяє улюбленій роботі. Якщо знаходиться вільна хвилинка, то кондитер любить почитати, йому до вподоби книги різних жанрів. «Я стараюся постійно вдосконалюватися і підвищувати рівень своїх знань. Щоб залишатися у стані прихильників здорового способу життя, займався пауерліфтингом», – додав молодий чоловік.

Кондитер упевнений, що він та його колектив і надалі професійно виконуватимуть свою роботу, щоб задовольнити вимоги покупців. Коли відкриють кордони, Дмитро мріє поїхати до Туреччини, щоб побувати на майстер-класах місцевих кондитерів – виробників карамелі.

Маршмелоу – це солодощі, назву яких з англійської часто перекладають як «зефір» або «пастила». Насправді воно більш повітряне і ніжне за текстурою. Це кондитерський виріб, який виготовляється з цукру або кукурудзяного сиропу, води, желатину, глюкози, ароматизаторів, іноді барвників, збитих у густу піну. Деякі рецепти включають яйця.

Олександр   ЗАЙЧУК.

Фото з доступних джерел.