Волейболісти розпочали новий сезон

Вітчизняні команди після тривалих канікул, зумовлених пандемією, взяли старт в офіційних матчах у рамках першості Молдавії.

Минуло 9 довгих місяців, і волейболісти, нарешті, повернулися в гру. Через карантин клуби не проводили офіційних матчів у закритих приміщеннях. Улітку спортсмени підтримували форму, грали в пляжний волейбол. Офіційне повернення на майданчик –справжній виклик для придністровських клубів.

«З 16 січня дозволили проводити чемпіонати на території Молдови. Звичайно, ми раді поверненню, проте не всім такий швидкий старт на руку. От у мене, наприклад, повністю оновлений склад. Омолодження відбулося на 90 %. Юнакам потрібен час, щоб зігратися. Хоча весь минулий рік ми не сиділи, склавши руки. Грали в пляжний волейбол. Спаринги між собою проводили. Загалом, готові битися за медалі», – зазначив тренер команди «Динамо-Тирасполь» Олександр Ребдело.

Чоловічий склад «Динамо-Тирасполь» стартував із виїзного матчу проти кишинівського клубу «Олімп-УСМ»: господарі перемогли в трьох сетах. Колектив «СКА-Бендери» в першому турі молдавського розіграшу обіграв гагаузьку «Сперанцу» з рахунком 3:0.

У Бендерах 30 січня відбулося придністровське дербі. Армійська команда з Бендер з рахунком 3:0 нині обіграла столичне «Динамо».

Господарі майданчика – волейболісти бендерського «СКА» з першої партії створили впевнений заділ у рахунку, зберігаючи його впродовж усього матчу. Під час другої партії відрив на користь армійців і зовсім досяг восьми м’ячів. У третій та заключній партії розрив у рахунку склав три м’ячі на користь господарів майданчика. До того ж, волейболістам «СКА» потрібно було виконати ще й установку тренера на гру.

На думку наставника бендерчан Андрія Сандуци, команда, завдяки тренуванням, набирає необхідну форму для вдалої гри у першості Молдавії. «Нам удалося зберегти кістяк команди, запросити для посилення досвідчених гравців і молодих теж залучаємо. Хлопці вливаються в команду, напрацьовують комбінації та взаємодію на майданчику. Поступово виходимо на потрібний нам рівень, набираємо форму. Завдання – показувати результат у кожній грі», – розповів наставник.

Наступний матч армійці проведуть також удома. У суперниках – екс-чемпіон Молдови, команда «Олімп» із Кишинева. Чекають свого виходу на арену і жіночі волейбольні клуби. Деталі проведення дамського розіграшу поки на стадії узгодження. Волейболістки готуються до нового календаря.

Наприклад, столичний колектив «Динамо» працює над тактичною підготовкою. До того ж, склад команди дещо змінився. Цієї осені до команди приєдналися молоді гравці: вихованки Дубоссарської ДЮСШ № 2 Ірина Митрофан і Ольга Скопик. Після тривалої перерви до складу тираспольчанок повернулася Юлія Павлова.

Уболівальникам нагадуємо, що через пандемію коронавірусу всі матчі чемпіонату поки відбуваються без підтримки глядачів.

Микола   ЮРКЕВИЧ.

Фото з доступних джерел.