ФК «Шериф» підсилює свій склад

Незабаром розпочнеться друга частина чемпіонату Молдавії з футболу. Для тираспольського «Шерифа» важливою частиною підготовки є проведення тренувальних матчів із суперниками.

Першу контрольну гру в рамках цієї підготовки наша команда провела з ФК «Флорешти». Тренерський штаб Юрія Вернидуба використовував упродовж однакових часових відрізків різних гравців, пробуючи різні поєднання складу в залежності від можливостей на початку підготовчого періоду. Навіть у такій ситуації ФК «Шериф» домінував протягом усього матчу і домігся заслуженої перемоги, яка за рахунком не відображає того, що відбувалося на полі.

П’ять м’ячів у нашій команді забили гравці, які перебувають на перегляді, а крапку в поєдинку поставив Дабней Дос Сантос. Підсумковий рахунок зустрічі 6:1.

Через кілька днів підопічні Юрія Вернидуба вдома прийняли кишинівський «Зімбру». Володіючи перевагою в першій половині зустрічі, наша команда змогла відкрити рахунок лише ближче до кінця першого тайму.

У другій частині матчу тренерський штаб зробив численні заміни, проте тотальна перевага залишилася. Тільки ближче до кінця матчу Кестон Джульєн забив м’яч у сітку воріт – футбольний снаряд по дорозі зачепив обидві бічні стійки.

Потім Ріфет Капич оформив дубль і віддав гольову передачу, чим заслужив схвальні оплески головного тренера. Ще два голи забили гравці, які перебувають на перегляді. Підсумковий рахунок 5:0 на користь нашого колективу.

Склад команди тираспольчан поповнюють також і новачки. Першим із них став гравець з Люксембургу Себастьєн Тіль. В інтерв’ю прес-службі ФК «Шериф» футболіст зазначив, що радий виступати в Тирасполі. «Шериф» – найбільш титулований клуб у Молдавії, плюс команда –постійний учасник європейських змагань. До підписання контракту я дещо знав про колектив, знав про результати ігор у європейських футбольних клубних змаганнях. «Шериф» прагне завжди до чемпіонства і до високих результатів у єврокубках – наші прагнення з клубом збігаються, залишається тільки ретельно працювати в цьому напрямку. З огляду на такі шикарні умови спорткомплексу, вважаю, що й завдання перед клубом ставляться високі. Стосовно до тренувань, я просто бігав. Звичайно, бувають тренування цікавіші, однак нині важливо набрати необхідну форму. Потрібно почати з найменшого й по зростанню набрати кондиції до офіційних ігор», – зазначив новий гравець Себастьєн Тіль.

Другим новачком ФК «Шериф» у 2021 році став словенський нападник Ловро Бізяк. Упродовж останніх років гравець виступав у Росії за ФК «УФА».

Новий форвард тираспольчан зазначив, що радий потрапити в нашу команду. «Усе для мене складається добре. Коли надійшла пропозиція, я вже дещо знав про «Шериф». Тепер у мене є можливість дізнатися про клуб більше і, звичайно, допомогти досягти високих результатів. Адаптація відбувається просто відмінно, я розумію російську мову, до того ж мене підтримують тут Себастьєн Тіль і Ріфет Капич. У клубі багато легіонерів, однак усі дружні й допомагають один одному. Я завжди говорив, що класна команда – це не набір зірок, а міцний і дружний колектив. Сподіваюся, у нас вийде створити такий колектив у найближчому майбутньому», – сказав новачок столичного клубу.

Третім з-поміж новачків першої команди ФК «Шериф» у 2021 році став колумбійський центральний захисник Данило Арболеда Уртадо.

Розпочала підготовку до нового футбольного сезону і старша юнацька команда, Under-19, Академії футболу «Шериф». Придністровський колектив знову братиме участь у новому розіграші юнацької Ліги Чемпіонів (UEFA YouthLeague). У результаті жеребкування першим суперником тираспольчан на стадії 1/32 фіналу став «Кайрат» із Казахстану. Матчі на цій стадії турніру відбудуться 2 і 3 березня, а переможець буде визначений з одного матчу.

Молодіжний склад ФК «Шериф» уже провів свій перший контрольний спаринг у цьому році. Підопічні Шота Махарадзе перемогли ФК «Круїз Плюс» з рахунком 2:1. Ледве почався матч, як у ворота гостей був призначений пенальті, який упевнено реалізував Іван Данилов. У другій половині гри наші юнаки знову забили, завдяки зусиллям Владислава Костіна. Наприкінці матчу футболістам кам’янської команди вдалося відіграти один м’яч.

Володимир   ДАНИЛОВ.

Фото з доступних джерел.

На фото Лавро Бiзяк.