Дубоссарський зоопарк

Якщо їхати з Тирасполя в Рибницю, то на трасі відразу за Дубоссарами можна побачити покажчик «Зоопарк». Попри те, що нині не сезон, варто звернути й гарантовано дістати задоволення.

Тут є на що подивитися і взимку. «От, наприклад, сьогодні у нас були два відвідувачі. Досить довго ходили, дивилися. Виявляється – проїжджали мимо і вирішили заїхати, глянути на звіряток. Кажуть: «…а то коли ще будемо в цих краях – не знаємо», а так подивилися й дістали масу позитивних емоцій» – розповідає директор Дубоссарського зоопарку Петро Більський.

«Звичайно, тепер не сезон, відвідувачів небагато. Знаю, що навіть у Кишинівському зоопарку на день 15–25 відвідувачів буває, не більше» – продовжує керівник.

У господарстві до зими було приготовлено 140 тюків сіна та 20 тонн зерна. Для годування вихованців тут роблять і свій комбікорм. Цього року, завдяки м’якій зимі, вдавалося годувати коней частково на пасовищі. Практично ще в січні, до морозів, їх вигулювали кожен день.

Взагалі мешканці Дубоссарського зоопарку добре переносять зиму. А для тих, хто потребує тепла, відведені спеціальні приміщення, які обігріваються, в них підтримують необхідну температуру. Так зимують папуги, хом’яки, деякі птахи, пітон та інші теплолюбні.

Африканські страуси, як виявилося, добре почуваються і взимку. Жваво бігають по снігу і навіть їдять його. Тож, попри сніг і морози, в зоопарку є на що подивитися. Улюбленцями дітей стали поні, які недавно з’явилися тут (до речі, у них незабаром з’явиться дитинча). Гуляють, наче й не було нічого, козулі, для яких така погода звична, і павичі, хоча вони й теплолюбні, теж поважно прогулюються по снігу. Лисиці та чорнобурки – ті взагалі у своїй стихії.

Екскурсії в зоопарку проводяться щодня, крім четверга.

Сергій  МIНАЄВ.

Фото:IA «Новости Приднестровья».