Судовому департаменту ПМР – 18 років

У Тирасполі 8 лютого відбулися урочисті збори з нагоди 18-ї річниці утворення Судового департаменту при Верховному суді ПМР. На заході був присутній голова Верховного суду ПМР Адріан Пеньковський.

Директор Судового департаменту Сергій Монул зробив невеличкий історичний екскурс, розповівши присутнім про те, що у 2003 році їхнє відомство входило до системи органів юстиції республіки, а у 2005-му було передане у відання Верховного суду ПМР.

«У віданні установи перебувають питання кадрового, фінансового та матеріально-технічного забезпечення міських і районних судів. Ці напрямки залишалися пріоритетними й торік. Щоправда, через пандемію коронавірусу не все заплановане вдалося реалізувати. Наприклад, на оновлення інфраструктури судів по лінії Фонду капвкладень виділили тільки 11 % від початкової суми. На сьогодні залишається невирішеною проблема стабільності кадрового складу судів першої інстанції, – констатував директор. – У центрі уваги стоїть і таке важливе завдання, як оновлення інфраструктури міських і районних судів. Триває робота з інформатизації міських і районних судів шляхом упровадження сучасних інформаційних технологій, створення єдиного інформаційного простору в міських і районних судах, що сприятиме підвищенню відкритості й доступності правосуддя».

З річницею утворення співробітників установи привітав голова Верховного суду ПМР Адріан Пеньковський, який побажав колективу здоров’я, успіхів і нових звершень у підтриманні на високому рівні матеріально-технічної бази життєдіяльності всіх судів ПМР.

На завершення Сергій Монул звернувся до трудового колективу зі словами: «У цей день особливо приємно подякувати тим людям, які творили історію Судового департаменту, внесли свою неоціненну лепту в життя нашого відомства, доклали свої професійні знання, навички та вміння, людські чесноти й терпіння. Ці особистості й нині поруч із нами. Дозвольте висловити щиру вдячність вам за внесок в історію становлення Судового департаменту».

Листи подяки від імені колективу Судового департаменту були вручені ветеранам служби: Володимиру Куриську – першому директору установи, Ганні Дідук та Ірині Кучинській. Співробітники відомства були відзначені також державними нагородами: медаллю «За трудову доблесть» нагороджена Юлія Чоловська, медаллю «За відзнаку в праці» – Оксана Бочкарьова. Наталія Нишпал та Олексій Терьохін ушановані Грамотами Президента ПМР.

Сергій   САНДУ.

Фото автора.