За праву справу

6 грудня Слободзейський РВВС відзначив 26-у річницю переходу під юрисдикцію Придністровської Молдавської Республіки.

Урочисті заходи, приурочені до святкової дати, розпочалися з шикування особового складу. Привітали присутніх міліціонерів начальник Слободзейського РВВС полковник міліції Дмитро Каргаполов і начальник штабу МВС ПМР полковник міліції Костянтин Калиньонок.

Цього дня співробітники районного відділу віддавали шану своїм загиблим товаришам, які з гідністю виконали свій службовий обов’язок. Присутні поклали квіти до меморіальної плити.

Урочистості продовжилися в актовій залі Слободзейського РВВС. У своїй доповіді Д. С. Каргаполов коротко розповів про історичні події 1991 року, окреслив пріоритетні завдання працівників, подякував усім за щоденну й нелегку працю.

«У грудні 1991 року основна частина міліціонерів РВВС перейшла на бік молодої республіки. Серед перших співробітників, тих, хто присягнув на вірність народові Придністров’я, були Анатолій Тулуш, Петро Баранов, Віктор Ворник», – нагадав він.

Перед присутніми виступив свідок подій того часу – заступник начальника Слободзейського РВВС Сергій Мунтян: «У грудні 1991-го, бачачи, що ситуація в республіці стає дедалі напруженішою, а націоналізм на правобережжі Дністра – дедалі агресивнішим, ми розуміли, що настав момент істини. Як і кожен житель краю, міліціонери робили свій вибір. Єдності в рядах не було. Ті, хто підтримував взятий Кишиневом курс, виїхали до Молдови, але більшість написала рапорти про перехід під юрисдикцію Придністровської МРСР».

К. М. Калиньонок привітав присутніх зі знаменною датою, зачитав наказ про надання ряду співробітників чергового звання.

Анатолій   ГАЇНА.