Соратник, колега, однин із творців республіки

На пленарному онлайн-засіданні Верховної Ради народні депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять свого колеги, депутата Верховної Ради ПМР п’яти скликань Анатолія Белітченка.

Голова ВР Олександр Коршунов, вшановуючи пам’ять свого колеги, сказав: «Анатолій Костянтинович – це яскравий приклад виробничника, який крім своєї головної справи –металургії – приділяв увагу суспільно-громадській діяльності. Він був одним з ініціаторів референдуму щодо захисту рідної мови, одним із творців республіки, депутатом Верховної Ради кількох скликань. Турбота про людей для нього завжди була в пріоритеті. Його смерть є непоправною втратою для родини та, звичайно, для республіки в цілому».

Заступник Голови ВР Галина Антюфєєва висловила співчуття рідним і близьким від усіх законодавців. «Важко усвідомити, що пішла з життя наша близька людина, колега і друг. Анатолій Костянтинович був неймовірно цікавою, масштабною особистістю. Він зумів організувати величезну кількість керівників, що поділили його точку зору під час становлення нашої держави. Звичайно, він мав велику повагу не тільки поміж своїх колег, а взагалі – повагу всенародну. Він створив, з нуля підніс Молдавський металургійний завод, що став величезною махиною, а слава його гриміла на весь Радянський Союз. Він упроваджував усілякі наукові технології, які прославляли не тільки завод, Рибницю і Придністров’я, а й усю тогочасну Молдавію», – наголосила Галина Михайлівна.

Віце-спікер зазначила, що Анатолій Костянтинович був справжнім патріотом Придністров’я, його слова ніколи не розходилися з ділом. «Ім’я нашого колеги належить до золотого фонду нашої країни, а віднині увійде до скорботного списку шанованих людей. Навряд чи хтось замінить таку величезну і масштабну особистість», – із сумом констатувала Галина Антюфєєва.

Олександр   ЗАЙЧУК.

Фото IА «Новости Приднестровья».