Ювілею присвячується

Лютий нинішнього року особливий для любителів творчості Лесі Українки: письменниці виповнилося 150 років від дня народження. Подія відзначається у всьому світі. Придністров’я не стало винятком.

Вернісажі, вечори поезії, демонстрація фільмів, круглі столи, наукові конференції, тематичні літературні виставки, малюнки учнів за творами письменниці, відкриті уроки….

Наприклад, учні 4-го класу столичної школи № 12 разом зі своєю учителькою Галиною Кобилянською стали учасниками відкритого уроку за твором письменниці «Лелія».

Наставниця поставила за мету в такий спосіб викликати у своїх вихованців зацікавленість творчістю Лесі Українки на основі тих знань, що діти вже мали, та поширити й поглибити їхні знання про поетесу в день її народження.

Учні наввипередки відповідали на запитання учительки. Вони чудово обізнані з життям і творчістю Лесі Українки. Тому знають справжнє ім’я письменниці, ким вона хотіла стати за професією, коли була мала, на якому музичному інструменті грала та чому не стала музикантом, для кого писала твори. Вони читали й аналізували вірш «Лелія».

До уроку діти підготували малюночки, на яких зобразили квіти, що росли в саду дівчинки Мар’яни, – героїні казки про лелію. Жодна дитина не залишилася байдужою до завдання. Малюнки насправді вдалися.

По завершенні основної теми вчителька запропонувала учням познайомитися з іншими казками письменниці, такими як «Біда навчить», «Метелик», «Три перлини».

Наталя   СИНЯВСЬКА.

Фото автора.