Жінка – берегиня сімейного вогнища

8 Березня – особливе свято. Цей весняний день наповнений теплом і любов’ю, почуттям вдячності жінці – берегині сімейного вогнища, нашим мамам, бабусям, усім, хто робить наше життя добрішим, кращим та цікавішим.

Хранителька вогнища – саме така роль представницям прекрасної половини людства була уготована природою і є настільки ж природною. Берегиня – це та людина, яка створює в будинку атмосферу тепла, спокою, затишку і комфорту, оберігає сім’ю. Причому, вона бере на себе найважливіше, найважче і повсякденне – домашні клопоти. Тендітна жінка – незамінна мати, дружина, сестра.

На першому місці для придністровських жінок завжди були сім’я, тепло домашнього вогнища, щастя дітей. Для директора Республіканського українського теоретичного ліцею-комплексу (РУТЛ-К) Тетяни Гілаш її сім’я є також джерелом енергії, що надихає педагога на нові звершення. «Навчаючись на 4 курсі фізико-математичного факультету Придністровського державного університету я познайомилася зі своїм чоловіком – Юрієм. Наші сини, Євген та Ярослав, уже стали надійними помічниками в усіх справах. Для кожної жінки важливо відчувати підтримку. З 2017 року я працюю директором у ліцеї, який для мене є другою домівкою. Я була випускницею цього навчального закладу, нині працюю вчителем і виконую директорські обов’язки. Мої доблесні чоловіки –члени моєї сім’ї – завжди мене підтримують: допомогою по дому, порадами. Це додає мені сил, упевненості та натхнення», – розповідає Тетяна.

На думку нашої героїні, шлюб має бути заснований на любові та на глибокому розумінні й повазі цілей спільного життя, інтересів і особистих прагнень у житті кожного окремо. Тетяна також упевнена, що людина щаслива тоді, коли у неї є улюблена справа, коли все ладиться в руках, і поруч – розумні люди, колеги, коли є дружна сім’я: батьки та діти. «На мій погляд, доброта – головна риса жінки, вона, дійсно, берегиня вогнища, але вогнища в широкому сенсі слова, адже в будинку все тримається на жінці, всі домашні турботи та виховання дітей. Що уважніша та добріша дружина до чоловіка, а мати до дітей, то краще й цінніше це для сім’ї, її добробуту та щастя», – зазначила директор ліцею.

Тетяна Андріївна переконана в тому, що у свято кожен повинен знайти час і сердечно привітати своїх рідних жінок, які подарували нам життя. «Ми у вічному неоплатному боргу перед матір’ю, чия любов супроводжує нас усе життя. Тому ніжно любіть, поважайте, бережіть її, не завдавайте матері болю своїми словами та вчинками. Дякуйте їй за труди й турботу про вас, будьте добрими та чуйними до неї. Постійної турботи, уваги, сердечності, співчуття, доброго слова чекає від вас мама», – впевнена учитель і мама Тетяна Гілаш.

Олександр   ЗАЙЧУК.

Фото автора