30 років нещадної боротьби зі злочинністю

Міністерству внутрішніх справ ПМР 5 березня виповнилося 30 років. Привітати особовий склад відомства з ювілеєм прибули Голова Верховної Ради Олександр Коршунов, Голова Уряду Олександр Мартинов, міністр охорони здоров’я республіки Христина Албул і ветерани міліції. Триразове «Ура» і гімн Придністров’я відкрили урочистий захід.

Присутні на заході поклали квіти до пам’ятника міліціонерам, які загинули під час виконання службових обов’язків. Від імені Президента й Уряду ПМР до особового складу міністерства звернувся Олександр Мартинов: «Розвиток вашого відомства – це не просто слова, це очевидний факт. За минулі 4 роки МВС дуже змінилося. І результати цих змін відчуває на собі практично кожен придністровець. Що досить важливо».

У своєму виступі міністр внутрішніх справ Руслан Мова впевнено заявив: «Наше відомство завжди було і залишається надійною ланкою державної системи. А найбільш значущий результат роботи багатьох поколінь наших співробітників – це впевненість у безпеці наших громадян. Хоч нині й нові часи, та суть професії незмінна. Однак змінюються засоби й методи виконання поставлених завдань. Міністерство з гордістю крокує в ногу з часом, упроваджує новітні технології в повсякденну діяльність, оперативно реагує на будь-які зміни та виклики соціального чи природного характеру». Особливо він подякував ветеранам міліції за створення міцної основи, на якій і нині будується робота МВС, і зазначив, що їхній досвід і знання завжди будуть потрібні молодим поколінням.

З нагоди ювілею багатьом співробітникам відомства вручили медалі «За відзнаку в праці», «За порятунок життя» і «За порятунок потопаючих». Серед нагороджених – міліціонери батальйону патрульно-постової служби Тираспольського УВС Вадим Івасішин, Євген Шабалін і Микита Шерлигін, які врятували потопаючу в столичному ставку молоду людину. Також був ушанований і придністровець Петро Мурза, який запобіг спробі суїциду 14-річною дівчинкою.

Шестеро волонтерів з автоклубу «4х4» 21 січня виїхали разом зі співробітниками МВС у складі автоколони для порятунку пасажирів двох рейсових автобусів на автодорозі Одеса – Брест в Україні. За проявлені сміливість і відвагу автолюбителі отримали з рук глави МВС медалі «За порятунок життя».

За давно сформованою традицією, слово надали голові Республіканської громадської організації «Ветерани органів внутрішніх справ Придністров’я», екс-міністру внутрішніх справ Івану Фучеджі, який зробив вагомий внесок у становлення і розвиток правоохоронної системи республіки.

Потім гості пройшли до актової зали МВС, де зовсім недавно завершився ремонт. Приміщення модернізували так, щоб у разі потреби тут можна було за 2 години розгорнути будь-який багатофункціональний центр. 2020-й – рік пандемії та локдаунів – показав: готовими потрібно бути до всього.

До ювілею МВС було реконструйовано комплекс Тираспольського юридичного інституту. На сьогодні це справжня територія спорту. «Для здорової нації вкладення у спорт, у молодь – запорука гарного майбутнього країни. Ми не будуємо замки, палаци, ми вкладаємо всі засоби в розвиток. Гадаю, цей спорткомплекс допоможе стати більш розвиненими багатьом нашим студентам, курсантам і молодим викладачам, – розповів журналістам Руслан Мова. – Для повного оновлення знадобилися фінансові вкладення і сили. Частина коштів була виділена з Фонду капвкладень. На ці гроші ми відремонтували зал для ігрових видів спорту. Усе інше, все, що є тут нині, було зроблено на зекономлені кошти МВС і в результаті грамотного розподілу фінансування. Додаткових ресурсів, зверхлімітів, які виділила б держава для допомоги в цій галузі, у нас не було. Ми це зробили власними силами».

Оновлений спорткомплекс ТЮІ тепер відповідає всім вимогам навіть найвибагливіших спортсменів. У будівлі є кілька спортивних залів. На першому поверсі розташовані волейбольний і тренажерний. Тут виховуються наші зірки: чоловічий і жіночий склади «Динамо». Ще у двох залах – великому і малому – курсанти відточують бойову майстерність. Там у майбутніх міліціонерів проходять тренування з самбо і дзюдо. Найпопулярніше місце зустрічі курсантів, студентів і викладачів – тренажерний зал. Технічно оснащений він не гірше, а, можливо, і краще, ніж багато комерційних фітнес-центрів. Є кардіо- та силові зони й понад два десятки тренажерів. Усі вони нові, їх недавно привезли з України. Відточування «рельєфу» м’язів здійснюється під чітким керівництвом інструкторів.

Територію, прилеглу до комплексу, упорядкували ще минулого року. З’явилося сучасне поле для міні-футболу, також майданчик для занять спортом на свіжому повітрі, а крім цього, і ще одне нововведення – поле для пляжного волейболу.

Iгор   ШЕВЧЕНКО.

Фото прес-служби МВС.