Народ Шевченка знає і ніколи не забуває

До дня народження видатного українського поета, прозаїка, графіка, художника, етнографа Тараса Григоровича Шевченка Центр української культури філологічного факультету ПДУ імені Т. Г. Шевченка організував онлайн-флешмоб #Taras_Shevchenko_2021.

Ушановуючи пам’ять генія українського народу, засвідчуючи любов до творчості Великого Кобзаря учні та студенти навчальних закладів ПМР приєдналися до флешмобу з нагоди 207-ї річниці від дня народження митця. В онлайн-заході взяли участь 75 учасників – учні шкіл Тирасполя, Дністровська, Кам’янки, Бендер, Рибниці, сіл Ближній Хутір та Красненьке.

Учасники події робили фото, селфі, записували відео на фоні портрета, пам’ятника, барельєфу, меморіальної дошки Тараса Шевченка, на вулиці чи біля установ, названих на його честь.

Першою «ластівкою», яка відкрила флешмоб, була учениця 8-го класу Олена Мустя з поезією «Думи мої, думи …». У творі автор розмірковує над філософським питанням про роль поета і поезії в суспільному житті.

Найпопулярнішими віршами, які декламували учні, виявилися: «Заповіт», «Мені тринадцятий минало», «Тече вода з-під явора». Читці продемонстрували вміння виразно читати улюблені поезії, довели, що в серці кожного з них живе пам’ять про Кобзаря.

Безсмертне ім’я великого українського поета і художника Т. Г. Шевченка пролунало в усіх куточках полікультурного Придністров’я.

Валентина   КОСТЕНКО,

провідний фахівець Центру української культури.

Фото автора.

На фото Олена Мустя.