Придністровська природа на унікальних марках

Видавництво «Марка Придністров’я» представило нові поштові мініатюри. Цього разу об’єктом уваги стали тварини, занесені до Червоної книги республіки. Спецгасіння марок випуску «Національна дика природа під загрозою зникнення» відбулося в Бендерському історико-краєзнавчому музеї.

Унікальні марки, які вражають красою придністровської природи. Нещодавно у Бендерському історико-краєзнавчому музеї відбулося спецпогашення марок нової серії «Національна дика природа під загрозою зникнення». На поштових мініатюрах представлені види тварин, які занесені до «Червоної книги»: європейський лісовий кіт і вечірниця велетенська – рідкісні та зникаючі ссавці. Такі поштові видання все частіше з’являються в колекціях місцевих філателістів. «До випуску входять дві марки – це вечірниця велика і європейський лісовий кіт, також на конверті представлена видра. Всі ці види входять до Червоної книги, зокрема до тієї, яка нещодавно видана», – розповів директор видавництва «Марка Придністров’я» Всеволод Лаврентьєв.

Тираж нових марок склав понад 5 тисяч серій. До випуску підготували ще й конверти першого дня і карт-максимуми. Це марковані листівки з зображенням тих самих звірів, що і на поштових мініатюрах. До теми флори й фауни видавництво «Марка Придністров’я» звертається вже не вперше. «Минулий випуск, два роки тому, теж був присвячений червонокнижним видам. Це були національні птахи. Досить великий випуск представив природу заповідника «Ягорлик» –у 2013 році, там було цілих 3 серії з 5-ма марками кожна», – зазначив директор видавництва.

Крім того, презентували два стандартні випуски марок. На одній зображений «Орел» – пам’ятник 55-му Подільському полку, на іншій – гребля Дубоссарської ГЕС. У планах видавництва – випуск поштового блоку, який присвятять до Дня космонавтики та 60-річчя польоту Юрія Гагаріна.

Марія   КРАВЕЦЬ.

Фото IА «Новости Приднестровья».