Придністровські ветерани провели першість ПМР з міні-футболу

Наприкінці листопада в Григоріополі пройшов чемпіонат ПМР з міні-футболу серед ветеранів спорту.

У першості республіки з міні-футболу взяли участь п’ять команд із Тирасполя, Слободзеї, Бендер, Дубоссар і Григоріополя. До змагань допускали команди, у складі яких було не менше чотирьох учасників віком від 50 років та чотири учасники старше 60 років. Строгий віковий ценз спричинив напружену та емоційну боротьбу футбольних колективів за вихід у фінал змагань.

Розіграш турніру проводився за змішаною системою. Бронзу завоювала команда Бендер, яка з рахунком 4:2 виграла у команди господарів.  А ось фінал вийшов на славу. У ньому зустрілися команди Тирасполя і Слободзеї. Раніше ці команди вже зустрічалися. З огляду на специфіку великої зали обидві команди продемонстрували хорошу фізичну підготовку. До того ж було видно, що гравці віддають грі всі свої сили.

Спортивна складова у футболі завжди важлива, а у фінальних поєдинках вона потрібна особливо. Проявивши неабияку волю до перемоги, з рахунком 3:1 перемогла команда Слободзеї. Вони і стали чемпіонами ПМР з міні-футболу. Своєю перемогою цей колектив ще раз підтвердив прихильність до продовження славних футбольних традицій району і став гідним прикладом для молодих футболістів. Тренер слободзейців Валерій Фокша впевнений, що команда ще неодноразово покаже гарну та результативну гру.

З підсумками турніру були визначені лауреати і в індивідуальних номінаціях. Кращим воротарем став Віктор Попєску (Бендери), кращим захисником – Юрій Коханенко (Тирасполь). А слободзеєць Віктор Жупанов був визнаний кращим нападником першості.

Володимир   ГРИБОВАН,
директор Слободзейського ДЮЦ.