Музичні перемоги придністровців

У лютому 2021 року студент Придністровського державного інституту мистецтв ім. А. Рубінштейна Лев Соломонович став призером міжнародного ювілейного фестивалю Британського коледжу акордеоністів.

Традиційний фестиваль присвятили 85-річчю від дня заснування навчального закладу. Через тривалу пандемію коронавірусної інфекції організатори конкурсу вирішили не скасовувати проведення музичного конкурсу, а перенесли його в онлайн-формат.

Студент 3-го курсу кафедри «Російські народні інструменти» Лев Соломонович взяв участь у двох номінаціях «Junior Variety» і «Junior Classical». Журі високо оцінило майстерність придністровця, підсумкова оцінка його виступу склала 95,50 балів. Таким чином, студент інституту мистецтв посів друге місце в номінації «Junior Variety».

На сьогодні Лев Соломонович – активний і захоплений музикант – сумлінно навчається в класі доцента Придністровського державного інституту мистецтв, заслуженого діяча мистецтв ПМР Валентина Чобану. Наставник завжди підтримує творчі ідеї та прагнення свого учня, а також супроводжує акордеоніста на різних конкурсах.

Лев Соломонович уже має чималу кількість нагород у своїй скарбничці. Наприклад, він став учасником XI огляду-конкурсу учнів музичних училищ і коледжів центрального регіону Росії в рамках XXXII Міжнародного фестивалю «Баян і баяністи» в Москві. За результатами огляду-конкурсу Лев Соломонович нагороджений дипломом лауреата I ступеня.

Раніше Лев зайняв друге місце в 69-му Міжнародному конкурсі виконавців на баяні, акордеоні та гармоні «Трофей світу – 2019». Тоді журі конкурсу припала до душі привезена програма, в яку увійшли «Автопортрет на тлі джазу» Віктора Власова, обробка «Хіба вона не прекрасна» Френка Марокко за композицією Стіві Вандера. Третьою стала «Гумореска» молдавського автора Міхая Аніхалакіоане. «Трофей світу» проводиться щорічно в різних країнах світу і є одним із престижних інструментальних проектів планети.

На цьому молодий музикант не збирається зупинятися, попереду на нього чекає участь у 58-му міжнародному конкурсі акордеоністів у Клінгенталі (Німеччина). Цього разу Лев Соломонович виступить уже в старшій категорії «Senior Variety» і «Senior Classical». З 16-го по 25 квітня він братиме участь у першому в США міжнародному онлайн-фестивалі «Accordion Star International +2021» і міжнародному онлайн-конкурсі виконавців на народних інструментах «Les Etoiles Sancyberie» у Франції.

Вітаємо музиканта з гідною перемогою та бажаємо подальших творчих успіхів!

Катерина   ОЛЬШАНСЬКА.

Фото з вiдкритих джерел.