Новорічні герої з’їхалися на щорічний парад

У Тирасполі 16 грудня відбувся традиційний зліт Дідів Морозів та Снігуроньок. Понад двісті казкових героїв пройшли по центральній вулиці міста. Лісові звірі, Ялинки, Сніжинки, Сніговики, Хатинки на курячих ніжках взяли участь у цьому ході.

Очолили колону прикрашені автомобілі, які асоціювалися з трьома місяцями зими: груднем, січнем і лютим. За ними йшли казкові новорічні герої. Ще однією новинкою цього року були автомобільні платформи, оформлені в стилі радянських мультфільмів, російського фольклору, Снігового Королівства.

А от головні Дід Мороз і Снігуронька, а також їхні помічники прибули на парад із сучасної казки, а тому не в санях, а на білосніжних кабріолетах.

«Ми з дочкою вже другий рік поспіль приходимо подивитися на це диво. У нас Новий рік асоціюється з чудом. І поки наші діти вірять у нього, то треба «чудити». Свято дуже подобається, відмінний настрій, у дітей очі світяться, посмішки на обличчях. Наша сім’я вже відчуває наближення свята», – зазначила Марина Кривошеєва, учасниця свята.

Поки Діди Морози та Снігуроньки йшли від Державного театру драми й комедії ім. Н. С. Аронецької, на площі О. В. Суворова виступали в театралізованій постановці кращі творчі колективи МУ «Управління культури м. Тирасполя». І ось уже Кощій Безсмертний викрав Василину – головну казкову красуню вистави. За її звільнення взявся російський Богатир. Все пройшло добре, тому що йому допомагав Собака – символ наступного року. Разом із прибулими Дідом Морозом і Снігуронькою вони запалили головну ялинку республіки.

«Сьогодні я в костюмі Снігуроньки, бо ще з дитинства мені дуже подобалися її сукні. Моя мама – швачка, тому на мені сьогодні цей чудовий наряд. Новий рік – це свято, якого чекаєш із нетерпінням, і чомусь мимоволі починаєш вірити в казку, скільки б тобі не було років. Сьогодні я фотографуюся з маленькими діточками, які всім серцем вірять у новорічне диво. Вони діляться з нами своїм гарним настроєм та усмішками. А ще вони чекають подарунків і святкових розваг», – розповіла Анастасія Меньшова, учасниця свята.

Запалювали ялинку нинішнього року теж по-новому. На рахунок «раз» згасла одна частина площі, на «два» – інша, а на рахунок «три» ялинка засяяла новорічними вогниками. Гості та мешканці столиці цього вечора змогли потанцювати в найбільшому хороводі, придбати новорічні товари, насолодитися виставками дитячої прикладної творчості та образотворчого мистецтва, а також взяти участь у конкурсах.

Білобороді Діди Морози й Снігуроньки вітали жителів столиці з веселим зимовим святом, з приходом нового року, якого з нетерпінням чекають і дорослі, і діти.

Олександра   СТАНІЛЄСКУ.