Оголошено загальний збір казкових героїв

«Новий рік уже не за горами. І хоч зима не поспішає радувати діточок снігом, і погода більше схожа на осінню, та про передноворічний веселий настрій подбали організатори святкових заходів. Символом найулюбленішого свята є красуня-ялинка на майдані Рибниці, і щороку її казкове переодягання є довгожданою подією. Тому і неможливо було не перетворити цей момент на загальноміське свято.

15 грудня в другій половині дня в місті можна було зустріти Сніговиків, Ведмедиків, Зайчат і, звичайно, Снігуроньок та Дідів Морозів. Адже цього дня було оголошено загальний збір казкових героїв на відкриття Ялинки, урочистий початок новорічної казки. Уже цього дня лунали вітання з Новим роком, і до центру міста поспішали й діти, й дорослі, аби не пропустити веселий парад. Почуття радості переповнювало не тільки дітей, навіть ми, дорослі, не приховували, що казка і зараз живе в наших серцях, що в душі ми залишаємося дітьми й теж віримо в чудеса.

Тому з такою радістю зустрічали різнобарвну, яскраву, чарівну колону, яка, ніби справжні зірки неабиякої величини, прямувала крізь живий коридор до майдану. А головні Дід Мороз та Снігуронька їхали на білому кабріолеті.

Потім біля головної Ялинки розпочалася святкова програма «Новий рік до нас мчить!». Творчі колективи Палацу культури, закладів середньої та додаткової освіти провели розважальні та ігрові програми для дітей, показали театральні постановки. Усі охочі змогли сфотографуватися з казковими персонажами. Під загальний захоплений вигук головна міська Ялинка засяяла різнобарвними вогниками. Казкові персонажі водили хороводи з юними рибничанами біля блискучої хвойної красуні.

Завершилося свято масовим флешмобом – городяни станцювали під новорічну пісню, повторюючи рухи, які транслювали на великому екрані.

В інших мікрорайонах міста також будуть встановлені новорічні ялинки, біля яких під час зимових канікул щодня проводитимуться розважальні програми для дітей.

Новорічна казка розпочалася!

Влад ПЕТРОВ.