«ГАРЯЧА ЛІНІЯ» залишається актуальною

Нагадаємо нашим читачам, що гаряча лінія Міністерства соціального захисту і праці функціонує з початку липня 2018 року за дорученням Голови Уряду Олександра Мартинова.

За три місяці поточного року надійшло 108 звернень. Здебільшого громадяни консультуються з питань пенсійного забезпечення, трудового законодавства, оздоровлення, санаторно-курортного лікування, надання пільг і допомог.

Придністровці також цікавляться, як оформлювати листи непрацездатності, якими пільгами можуть користуватися пенсіонери, інваліди, інваліди-захисники, багатодітні сім’ї, як оформити та отримати матеріальну допомогу за народженням дитини тощо.

«Досить часто надходять дзвінки, не пов’язані з компетенцією Мінсоцзахисту, однак вони теж не залишаються без уваги. Звернення направляються у відповідні відомства», – пояснила прес-секретар міністерства Ірина Чепак.

Крім цього, співробітники відомства відповідають на запитання, які надходять від громадян в електронному вигляді. На офіційному сайті є рубрика «Питання – відповідь». На сьогодні на ньому зареєстровано понад 5 000 звернень.

Відповідно до законодавства, термін розгляду питань становить один місяць, але, як правило, фахівці намагаються відповісти якомога швидше – протягом двох тижнів. Жодне запитання не залишається без відповіді.

Телефон гарячої лінії:

0 (533) 52-102.

Дзвінки приймаються

у будні дні з 8:30 до 17:00.

Уляна   БОНДАРЧУК.