Увага! Пішохід!

Прес-служба МВС повідомляє, що тільки за одну добу 23 березня в Придністров’ї сталося 7 дорожньо-транспортних пригод: по дві в Тирасполі й Дубоссарському районі, по одній аварії в Бендерах, Григоріопольському і Слободзейському районах.

Причиною двох ДТП стали погодні умови, решта відбулася через недотримання правил дорожнього руху. Часто причиною ДТП бувають і пішоходи. Саме тому придністровська державтоінспекція регулярно проводить профілактичні операції (остання – з 23 по 25 березня), причому в найбільш аварійно-небезпечних місцях, особливо на перехрестях доріг. Прес-служба МВС повідомляє, що, наприклад, з початку 2021 року на обслуговуваній території УВС м. Бендери сталося 4 ДТП, в яких троє осіб дістали поранення різного ступеня тяжкості, одна – загинула. Дві ДТП із чотирьох були за участю пішоходів.

Інспектори дорожньо-патрульної служби (ДПС) вважають людей пенсійного віку особливою категорією порушників. Вони часто не доходять до пішохідного переходу і перетинають проїжджу частину за 5–10 метрів до нього, а то і зовсім у не встановленому для цього місці.

Державтоінспектори виділять такі основні причини наїзду автотранспорту на пішоходів:

– громадяни ігнорують сигнали світлофора;

– не звертають увагу на дорожні знаки;

– виходять на дорогу буквально перед транспортом;

– переходять вулицю в не встановленому ПДР місці.

«Профілактика ДТП, контроль дотримання правил дорожнього руху – це головні цілі проведеної операції», – пояснила Олеся Полобок, інспектор з агітації та пропаганди ВДАІ УВС м. Бендери.

Інспектори ДПС роздавали пішоходам інформаційні флаєри й пояснювали, що дорогу слід переходити в строго встановлених місцях і тільки на зелений сигнал світлофора.

Водіям правоохоронці також нагадували про граничну уважність на дорозі до інших учасників дорожнього руху, щоб вони завжди були готові знизити швидкість або зупинитися й уникнути наїзду на пішохода.

Анастасія   КАСИМ.

Фото прес-служби МВС