ПРИДНІСТРОВ’Я – за здоровий спосіб життя

Залучити якомога більше придністровців до занять масовим спортом – таке завдання поставив Глава нашої держави. Це особливо актуально на сьогодні, в непростий час пандемії, коли людям, як ніколи, надзвичайно важливо уважно стежити за своїм здоров’ям. Фахівці наполягають: вести здоровий спосіб життя і підтримувати свій імунітет просто необхідно. Яскравим прикладом для всіх нас є сам Вадим Красносельський. Цього року з його ініціативи відновлять два спортивних проекти – «Сім’я Президента за здоровий спосіб життя» та «Шкіряний м’яч».

Особистим прикладом керівник держави показує, що ЗСЖ – це правильний вибір. Вадим Красносельський в минулому – професійний спортсмен, займався академічним веслуванням. Він не з чуток знає, наскільки корисно та важливо бути прихильником здорового способу життя. Не так давно він взяв участь у чемпіонаті ПМР на гребних тренажерах. Змагання відбулося на базі Тираспольської СДЮШОР греблі та стрільби. «У веслуванні (як академічному, так і на байдарках і каное) зберігається наступність поколінь. Які б змагання не проводили, завжди в строю і ветерани спорту, і молоді спортсмени. Це сприяє популяризації такого красивого виду спорту, як веслування. Останнім часом у молодих людей прокинувся ще більший інтерес до водних видів спорту. Це підштовхує до розвитку матеріально-технічної бази, будівництва нових об’єктів, закупівлю нового сучасного обладнання. Останні три-чотири роки держава вкладає значні матеріальні ресурси в оснащення і розвиток спортивної інфраструктури. Ми будемо це робити до тих пір, поки кожна база не перетвориться в затишне, доступне, зручне для спортсменів місце тренувань, адже ви цього на всі 100 % заслуговуєте», – зазначив у ході змагань Вадим Красносельський.

Разом із тим, крім спортивних об’єктів, у республіці останнім часом активно облаштовуються спортивні майданчики для занять воркаутом: у дворах жилих будівель різних міст з’явилися тренажери, турніки, бруси. Також створюються футбольні міні-поля, баскетбольні та волейбольні майданчики. Спорт став доступнішим. Саме таку мету і ставив Президент.

«Пропаганда здорового способу життя та фізкультурно-спортивне виховання – запорука успішного формування здорової нації, а також складові внутрішньої політики придністровської держави», – упевнений Глава держави, який неодноразово власним прикладом надихав придністровців до занять масовим спортом цілими сім’ями. Згадаймо традиційну регату «Президент за здоровий спосіб життя», де Вадим Красносельський із дружиною Світланою першими спустилися на воду в туристичній байдарці. За підсумками заходу Глава держави відзначив важливість того, що в регаті беруть участь представники різних поколінь, професійні спортсмени та любителі.

Придністровський народ за останні роки, дійсно став більше звертатися до спорту і здорового способу життя. «Майданчики, побудовані по всій республіці, не пустують. Спробуй-но пробитися туди, пограти у футбол на полі, наприклад, у Катерининському парку або в Бендерах, будь-де. Черга стоїть із молодих і не тільки молодих людей. Це дуже радує. Нині пандемія, звичайно, трохи порушила наші плани. Проте багато людей знайшли вихід, наприклад, займаються гімнастикою онлайн, спілкуючись через комп’ютер, намагаються робити якісь вправи вдома. Багато хто, все ж таки, тренується на свіжому повітрі.

У молодих людей є таке собі сленгове слово «зачотно». Це про здоровий спосіб життя, «зачотно» добре вчитися, мати нормальні стосунки в колективі. Були часи, коли було круто випивати, курити. Це був показник якоїсь крутизни, дорослості молодої людини. Тепер це все пішло геть. Тобто соціум диктує свої правила стосунків у колективах, великих і малих, і розвивається правильно. Тому у молодої людини «зачотно» – це здоровий спосіб життя, заняття спортом. Я радий, що частина моєї енергії вкладена в цей процес. Нехай це зовсім невелика часточка, але вона є. Це дуже добре. Отже, не даремно працюю», – зазначив у своєму інтерв’ю Першому Придністровському телеканалу Вадим Красносельський.

На жаль, Придністров’я, разом з багатьма країнами Європи накрила третя хвиля коронавірусу. Отже нині, як ніколи, слід стежити за своїм здоров’ям. І найголовніше: не забувайте про активний спосіб життя, це може бути навіть 15-хвилинна зарядка вдома або невелика прогулянка в парку. Не засиджуйтеся на одному місці, адже рух – це життя!

Ярина   ДОБРОВОЛЬСКА.

Фото з сайту держадміністрації м. Рибниця