Бюджет ПМР буде бюджетом розвитку

Відразу ж після прийняття Верховною Радою Закону «Про республіканський бюджет на 2018 рік» в остаточному читанні Президент ПМР Вадим Красносельський провів нараду з головою Верховної Ради та головою Уряду республіки.

Відзначимо, що в цілому підтримавши урядову концепцію головного фінансового документа, парламентарії в ході роботи над законопроектом внесли низку конструктивних пропозицій. Про те, що з усіх спірних питань вдалося дійти згоди, сказав на нараді прем’єр-міністр. «Бюджет збалансований, дефіцит забезпечений джерелами покриття», – підкреслив Олександр Мартинов.

За словами Олександра Щерби, одним із головних завдань вищих органів законодавчої та виконавчої влади на перше півріччя 2018 року стане відшукування коштів для індексації соціальних виплат зарплат бюджетників і пенсій. «Ми цілком згодні з тим, що, незалежно від того, наскільки складним буде бюджет, він повинен охоплювати не тільки поточні витрати, але й стати бюджетом розвитку», – сказав спікер.

Вадим Красносельський високо оцінив злагоджену і конструктивну роботу Верховної Ради й Уряду ПМР над головним фінансовим документом року. «Радий, що всі спірні моменти вдалося владнати на майданчику робочих груп і парламентських комітетів, а не виносити їх обговорення на засідання Верховної Ради. Конструктивна взаємодія всіх учасників цього процесу привела до загального результату – прийняття бюджету 2018 року», – підкреслив Глава держави.

Президент висловив вдячність депутатам Верховної Ради, членам Уряду і всім учасникам бюджетного процесу за глибоке розуміння завдань, що стоять перед республікою, за вміння дійти компромісу та за високі результати спільної роботи.

Олена   РАТУШНА.