За гідну старість

Питання поліпшення якості життя людей літнього віку поступово стають пріоритетними в придністровській державі. Особлива увага при цьому приділяється питанням соціального забезпечення людей пенсійного віку.

У брифінговій залі Верховної Ради 20 грудня відбулася прес-конференція представників Молодіжного парламенту ПМР. На ній його учасники розповіли про старт республіканської акції «За гідну старість», спрямованої на підтримку довгожителів нашої держави.

Як розповіла голова комітету з соціальної політики, підтримки родини та дитинства Молодіжного парламенту Ольга Івлєва, на сьогодні, згідно з Законом «Про довгожителів», такою людиною вважається громадянин, якому виповнилося 100 років. Лише доживши до цього віку, людина має право скористуватися низкою пільг, передбачених законом: безкоштовною медициною і 100% пільгами на сплату комунальних послуг. Однак, на жаль, не всі люди доживають до 100 років. «Вивчивши законодавство Росії та деяких інших держав, молоді депутати вважають за необхідне ввести поправки до Закону «Про довгожителів», а саме: знизити віковий ценз до 90 років. Після новорічних свят у всіх містах і районах ПМР розпочнеться акція «За гідну старість», під час якої будуть розповсюджені буклети, в яких придністровці зможуть ознайомитися з метою заходу. У буклеті буде розміщений опис ініціативи, а також відривна стрічка. Ознайомлюючи громадян з цілями акції, від буклету відриватимуть стрічку. По закінченні заходу всі відривні стрічки будуть прикріплені до законодавчої ініціативи про внесення поправки до Закону «Про довгожителів».

Сергій   ЛЕВЧЕНКО.