Спортивна гордість Тирасполя

На початку квітня в придністровській столиці, за підсумками результатів минулого спортивного 2020 року, кращим спортсменам, тренерам-викладачам, параспортсменам, ігровій команді міста були вручені дипломи й цінні подарунки.

Через карантинні обмеження вшанування кращих спортсменів міста Тирасполь 2020 року відбулося в індивідуальному форматі.

Від імені глави державної адміністрації міст Тирасполя та Дністровська Олега Довгопола представників спортивної спільноти привітав начальник столичного управління з фізичної культури та спорту Андрій Баданов.

Попри карантинні обмеження у 2020 році, спортсмени Тирасполя брали участь у ряді престижних міжнародних змагань і продемонстрували високий рівень підготовки, посідаючи призові місця.

У 2020 році кращі результати продемонстрували представники таких видів спорту як бокс, академічне веслування, шахи, настільний теніс, легка атлетика і тхеквондо.

Поміж найкращих варто відзначити представників столичної школи боксу. Так, Дар’я Козорєз стала переможницею чемпіонату Європи серед молоді, який відбувся минулого року в Чорногорії. Бронзовими призерами першості Європи стали Владислав Гудзь та Данило Сліпий. Легкоатлет Микола Орлов став переможцем чемпіонату Росії з легкої атлетики (метання спису), який відбувся у Челябінську. Веслувальник Іван Коршунов завоював срібло у Чемпіонаті Європи з академічного веслування на тренажерах «Концепт-2».

Кращим параспортсменом міста назвали Дмитра Лаврова, який упродовж останніх років успішно виступає на змаганнях різного рівня з настільного тенісу. Минулого року досвідчений спортсмен став другим призером Етапу кубку Світу з настільного тенісу 2020 року в Іспанії.

Кращою ігровою командою Тирасполя визнали чоловічу гандбольну «ПДУ-СДЮШОР №1». Минулого року столичні спортсмени виграли першість Молдавії з гандболу. Наставником чемпіонів є заслужений тренер Придністров’я Олексій Ковальчук. За словами капітана тираспольчан Ярослава Вицеховського, пандемія не вплинула на стан здоров’я гравців команди, але спортивний режим, як і у всіх інших спорт-

сменів, сплутала. «Навіть перебуваючи вдома, все одно ми виконували всі завдання тренера, тому що без тренувань у професійному спорті ніяк не можна. Потім повернулися в зал, з’явилася можливість грати. Правда, без уболівальників, а це завжди важко. Цього року сподіваємося, що гратимемо в європейських клубних змаганнях, тому що у 2020-му через пандемію ми їх пропустили», – сказав Ярослав.

Також варто зазначити, що великий внесок у перемоги наших спортсменів зробили їхні наставники: Анатолій Ахмадієв, Максим Чертиковцев, Анатолій Довгопол. Тренери-викладачі МОЗ ДО «ТСДЮШОР боротьби та боксу» були визнані кращими за підсумками минулого року.

Євген Рєщіков упродовж багатьох років допомагає в тренуваннях Дмитру Лаврову. За його словами, приємно спостерігати за тим, яку увагу надає керівництво республіки розвиткові спорту. «Я вважаю, що спорт необхідний кожній людині, оскільки сприяє розвиткові фізичних можливостей. Такі люди виділяються гарною фігурою й менше хворіють. Недарма кажуть: «У здоровому тілі – здоровий дух!». Фізичні вправи багатьом людям повернули здоров’я», – підкреслив він.

Кращих спортсменів міста підготували такі спортивні організації: МОЗ ДО «СДЮШОР № 1», МОЗ ДО «СДЮШОР № 2 ім. В. Б. Долгіна», МОЗ ДО «СДЮШОР № 3», МОЗ ДО «ТСДЮШОР боротьби та боксу», МОЗ ДО «ТСДЮШОР веслування і стрільби», ГО спортивний клуб інвалідів «Атлетика».

Листи подяки глави Тирасполя були вручені батькам кращих спортсменів за особистий внесок у виховання і залучення до занять спортом своїх дітей.

Другий рік поспіль Олег Довгопол видає спеціальний Диплом за внесок у розвиток фізичної культури та спорту в місті Тирасполь. Цього разу престижну відзнаку отримав тренер-викладач відділення бадмінтону МОЗ ДО «СДЮШОР № 3» Борис Брагнєбун. Досвідчений наставник сприяє залученню придністровців до занять спортом.

Будемо сподіватися, що поступово пандемія відступить, і наші спортсмені матимуть можливість виступати на змаганнях різного рівня. Редакція газети «Гомін» бажає усім представникам спортивної спільноти Придністров’я встановлення нових рекордів і переможних результатів на спортивних майданчиках.

Володимир   ДАНИЛОВ.

Фото з вiдкритих джерел.

На фото: Ярослав Вицеховський.