Футбольні успіхи придністровців

У минулі вихідні були зіграні чергові матчі чемпіонату Молдавїї з футболу. Придністровські команди – ФК «Шериф» і «Динамо-Авто» – здолали своїх суперників.

Столична команда «Шериф» – багаторазовий чемпіон і володар Кубка Молдавії – впевнено перемогла в гостях «Дачію-Буюкань» із рахунком 4:0. У турнірній таблиці столичний футбольний колектив посі-

дає перше місце, випереджаючи команду «Петрокуб» на дев’ять очок. Тираспольська команда за 27 турів забила суперникам 79 м’ячів, а пропустила лише 6. Форвард нашого колективу Франк Кастаньєда – кращий бомбардир першості – забив у ворота суперників тираспольчан 19 м’ячів.

По закінченні поєдинку в інтерв’ю прес-службі ФК «Шериф» головний тренер тираспольчан Юрій Вернидуб прокоментував гру своєї команди: «Для нас це була перша гра на натуральному газоні після синтетики. Є ще багато роботи. Добре, що ми маємо хороші умови на своєму комплексі, добре підготувалися до цієї гри. У першій половині матчу були допущені помилки, але в перерві внесли деякі поправки й тому другий тайм видався веселішим».

Юрій Миколайович зазначив, що вимагає від своїх гравців більш гострих передач, які повинні загострювати ситуацію біля воріт суперника. Тренер упевнений, що столичний колектив завжди повинен використовувати свої сильні сторони на футбольному полі, а не шукати слабкі у суперника. Він пообіцяв, що команда докладе багато зусиль, щоб показати гарний результат у європейських футбольних клубних змаганнях. «Я погодився очолити «Шериф», тому що як тренер зацікавлений у нашій перемозі. Деякі позиції в команді ми посилимо, добре підготуємося, й тоді подолаємо всі етапи кваліфікації європейських клубних турнірів», – сказав він.

Нещодавно завершилося голосування на офіційних сторінках ФК «Шериф» у соціальних мережах. Уболівальники визначили кращого футболіста клубу в березні. Ним став нападник з Малі Адама Траоре. Друге місце дісталося колумбійцеві Франку Кастаньєді, а трійку лідерів замкнув бразилець Крістіано Да Сілва.

 

Нагадаємо, що в березні тираспольчани провели три матчі (дві перемоги й одна нічия), в яких Адама забив три м’ячі й віддав дві гольові передачі.

Інша придністровська команда «Динамо-Авто» на власному полі здолала ФК «Кодру» з рахунком 1:0. Єдиний гол у складі нашого колективу забив Дан Пушкаш.

У турнірній таблиці першості придністровська команда поки що посідає п’яте місце.

На початку квітня стартував чемпіонат Придністров’я з міні-футболу.

За право на титул розпочали боротьбу 38 команд, що представляють міністерства і відомства, державні й комерційні установи, громадські об’єднання та аматорські колективи.

Матчі проходять у трьох лігах: А, В і С. Відкриття чемпіонату і матчі перших турів на вимогу Оперштабу з профілактики та недопущення COVID-19 відбулися без глядачів. Весняну частину чемпіонату команда спортивного клубу армії «СКА-Армієць» проводить у Лізі В, де окрім них грають ще дев’ять команд.

11 квітня в рамках третього туру чемпіонату Придністров’я з міні-футболу в Лізі «В» зустрілися «СКА-Армієць» і ФК «Тиротекс».

З перших хвилин матчу футболісти СКА створили низку небезпечних моментів біля воріт суперника. Вже на четвертій хвилині ударом у лівий кут воріт рахунок у матчі відкрив армійський півзахисник. На перерву команди пішли з мінімальною перевагою армійців.

На 24-й хвилині після розіграшу штрафного удару гравцям «Тиротексу» вдалося зрівняти рахунок у матчі, але нічийний рахунок на табло залишався недовго. Армійці результативно реалізували викид ауту біля чужих воріт, а потім розіграш штрафного удару. Перевага армійської команди досягла двох м’ячів. До фінального свистка гравцям «Тиротексу» вдалося поквитатися – забити ще один гол. У підсумку перемогли армійські футболісти з рахунком 3:2  і піднялися на третю сходинку в турнірній таблиці.

У наступному турі ФК «СКА-Армієць» проведе матч проти команди «Октавіан».

Сергій   ЛЕВЧЕНКО.

Фото прес-служби ФК Шериф.