Зустріч на Молдавській ДРЕС

Напередодні Дня енергетика і Нового 2018 року голова Уряду ПМР Олександр Мартинов та віце-прем’єр Олексій Цуркан відвідали найбільше енергетичне підприємство нашої республіки – ЗАТ «Молдавська ДРЕС».

Цього ж дня, 15 грудня, відбулася зустріч прем’єр-міністра з представниками трудового колективу електростанції та громадських організацій міста Дністровська. На ній були присутні генеральний директор Молдавської ДРЕС Олексій Ширма і глава держадміністрації Дністровська Сергій Карюк.

Олександр Мартинов нагадав присутнім про стан справ у республіці на початку 2017 року, про непросту ситуацію, що склалася з формуванням бюджету, а також на валютному ринку, про критичний стан справ на системоутворюючих державних підприємствах республіки, схарактеризував стан економіки й перспективи подальшого її розвитку.

Одним із головних досягнень він назвав той факт, що економіка нашої держави існує нині на власні зароблені кошти, друкарський верстат не вмикається, оскільки надходження в обіг надрукованих грошей може призвести до зростання нічим не забезпеченої грошової маси.

Прем’єр-міністр зазначив, що головна заслуга Молдавської ДРЕС – надійне та безперебійне забезпечення республіки електроенергією. «Багато в чому завдяки податковим відрахуванням цього енергетичного підприємства в ПМР регулярно і в повному обсязі виплачуються заробітні плати, пенсії, фінансуються соціально захищені статті. Внесок Молдавської ДРЕС в економіку Придністров’я в забезпечення бюджетних зобов’язань держави важко переоцінити», – констатував він.

Під час майже двогодинного спілкування гості відповіли на численні запитання енергетиків та присутніх на зустрічі громадян. Найбільш гостро в Дністровську стоять такі проблеми, як житлова, ремонт доріг, а також вуличне освітлення міста. Хвилюють жителів питання ефективності заходів щодо підтримки вітчизняного виробника, державного регулювання цін, реформи освіти.

Позитивною була інформація голови Уряду про те, що вже наступного року почнеться формування спеціальної державної програми, в рамках реалізації якої планується близько 150 – 180 млн рублів із фонду капітальних вкладень направити на реконструкцію соціальної інфраструктури та житлових будинків, що, на думку керівництва республіки, має суттєво поліпшити ситуацію.

Олександр Мартинов і його заступник з великою увагою поставилися до проблем і пропозицій городян. Вони тепло привітали учасників зустрічі з Днем енергетика та Новим 2018 роком і побажали жителям Дністровська і трудівникам електростанції щастя, процвітання та нових трудових успіхів на благо рідного Придністров’я.

Лара   ЧАЙКА.