Якісна продукція від придністровського виробника

Упродовж останніх років швидкими темпами розвивається Дочірнє товариство обмеженої відповідальності (ДТОВ) «ПолиМир». Вітчизняна компанія спеціалізується на виробництві пластикових контейнерів для харчових продуктів з полістиролу, поліетиленової плівки, пакетів і труб.

За словами комерційного директора підприємства Михайла Хаустова, виробничі площі компанії розташовані в селі Маяк Григоріопольського району. «За радянських часів тут розміщався Григоріопольський завод полімерних виробів. З 2007 року ми стали власником цього підприємства. 2008 року «ПолиМир» залучився до участі в президентській програмі з газифікації та оновлення мереж водопостачання в селах Рибницького і Кам’янського районів, –
розповів Михайло. – Основна продукція, яку виробляють на нашому підприємстві, це труби для водопостачання та меліорації. На сьогодні планується розпочати виробництво труб для газопроводів».

Нещодавно підприємство закупило дві нові лінії самого останнього покоління. Одна лінія ви-
робляє труби діаметром від 25 мм до 110 мм включно, друга – від 110 мм до 450 мм включно. На придністровському підприємстві виготовляють трубу згідно ГОСТа 18599-2001, труби розраховані на тиск від 6 до 10 атмосфер під час експлуатації. Компанія також може виготовляти продукцію інших варіантів.

Досить часто трапляється, що деякі виробники пропонують дешевшу продукцію, не інформуючи клієнта про те, що труба виготовлена з більш дешевого пластика або взагалі з вторинного матеріалу.

Як наголосив Михайло Хаустов, для того, щоб клієнти підприємства були впевнені, що продукція «ПолиМира» не містить вторинних матеріалів, внутрішній шар (порядка 80–90 % товщини труби) виготовляється з первинного поліетилену натурального, прозорого, кольору, що дозволено ГОСТом 18599-2001. «Ми також дозволяємо нашим клієнтам, під час виготовлення труби під замовлення (без узгодження з керівництвом) відвідати наше виробництво, для того щоб вони могли побачити процес виготовлення їхнього замовлення і бути впевненими в якості нашої продукції, яка виготовляється для них», – сказав комерційний директор.

Вітчизняне підприємство є виробником поліетиленових труб з багаторічним досвідом роботи. Пластикові труби мають багато переваг, які відрізняють їх від металевих, але найголовнішим є стійкість до корозії. Завдяки цьому фактору, термін експлуатації таких труб у два рази перевищує термін сталевих. Вони можуть прослужити без аварій 50 років і навіть більше. Так само ці труби не піддаються електрохімічній корозії. Пластикові труби мають всередині дуже гладку поверхню, що дозволяє забезпечити високу пропускну здатність. До всього цього, на відміну від інших труб, їх пропускна здатність після тривалого користування залишається високою, оскільки на стінках не утворюється відкладень.

Серед клієнтів «ПолиМиру» є «Интерднестрком», «ЄРЕМ», «ДнестрЭнерго». Як зазначив Михайло Хаустов, цим вітчизняним підприємствам необхідні технічні труби для прокладки кабелів. Труби поліетиленові технічні призначаються для прокладання підземних або прихованих кабельних каналів для збереження телефонних і електроліній чи інших проводів для комунікацій від механічних впливів, вогкості, бруду або інших негативних зовнішніх впливів. Попит на такі вироби під час прокладки різноманітних комп’ютерних мереж обумовлений легкістю монтажу в стіни та стійкістю до руйнування в процесі використання. Прокладання технічних труб можливе як на поверхні, так і в самій землі. «Такі труби ми також виготовляємо. Матеріал, розміри труб і товщину стінок обговорюємо з кожним клієнтом індивідуально», – підкреслив комерційний директор.

З-поміж основних напрямків діяльності підприємства є також виготовлення пакетної продукції для постійних споживачів, якими стали компанії «Шериф», «Тиротекс», ЗАТ «КVINT». Пакети виробляються з високоякісного поліетилену європейського виробництва. За словами Михайла Хаустова, випускається широка лінійка пакетної продукції, щільністю від 6 до 80 мікрон, з нанесенням індивідуального логотипу і без нього, харчового і технічного призначення (для піску, цементу і пакети для сміття).

Виготовляють на підприємстві і контейнери з полістиролу, що увійшли в наше життя, як зручний засіб для упаковки продуктів харчування, їх зберігання та транспортування. Відповідає така упаковка і тим вимогам, які пред’являють підприємства роздрібної торгівлі.

Як зазначив Михайло Хаустов, майже на всій території республіки «ПолиМир» має своїх дилерів, існує система знижок. Вітчизняне підприємство також є постійним учасником виставок-ярмарок проекту «Купуй придністровське!»

Олександр   ЗАЙЧУК.

Фото автора.