Чергові підсумки роботи

Уже звичайним у діяльності держадміністрацій республіки стало підбиття підсумків роботи за місяць та планування подальшої. Так, 14 грудня глава держадміністрації міста Рибниці та Рибницького району В’ячеслав Фролов і його заступник Юрій Молдовський провели інформаційну годину.

Висвітлюючи поточне виконання рибницького бюджету, Юрій Молдовський повідомив, що за 11 місяців 2017 року до бюджету Рибницького району і міста Рибниці надійшло 140,7 млн рублів, що на 14% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Видатки місцевого бюджету склали 176 млн рублів, з них на соціально захищені статті – 140 млн рублів.

«96% коштів спрямовано на виплату зарплати працівникам бюджетної сфери. Слід зазначити, що її за аналізований період сплачували в повному обсязі. При цьому з серпня по листопад 2017 року місцевий бюджет обходився без залучення трансфертів із республіканського бюджету», – наголосив заступник глави держадміністрації.

Збільшення надходжень до місцевого бюджету відбулося завдяки зростанню обсягу виробництва на великих промислових підприємствах міста. Так, загальний обсяг виробництва за 11 місяців 2017 року склав 2 млрд 979 млн рублів, що у 2,7 раза більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Молдавський металургійний завод збільшив обсяг виробництва продукції в 3,4 раза. На Рибницькому цементному комбінаті обсяг виробництва збільшено на 100 млн рублів (37%).

В’ячеслав Фролов розповів присутнім про підсумки робочої поїздки до Калінінградської області у складі урядової делегації. Головною метою візиту стало вивчення реформування системи фінансування освіти. У цьому російському регіоні реформування системи освіти розпочалось у 2006 році. Нині можна спостерігати позитивні результати змін.

Придністровська делегація провела кілька зустрічей з міністром освіти Калінінградщини Світланою Трусеньовою й депутатом Державної Думи РФ Олексієм Силановим, відвідала шкільні та дошкільні заклади, в яких відбулися реформи освітньої системи.

«До нормативно-подушного фінансування ставлення далеко не однозначне. Це перехід від витратного фінансування на систему освіти на фінансування успішності системи освіти. Тобто, гроші йдуть за учнем. Що більше у школі преміантів, переможців та лауреатів конференцій, олімпіад та інших конкурсів, то більше шансів у школи отримати президентські, урядові гранти», – розповів глава держадміністрації.

Він наголосив, що до майбутньої реформи треба поставитись із розумінням, з конструктивним настроєм, спрямованими на позитивний результат.

На завершення інформаційної години Юрій Молдовський повідомив, чим планують дивувати містян у новорічні свята.

А здивувати, окрім розважальних заходів, може сніг, який у наших краях став сюрпризним явищем. Та тільки не для відповідних служб. Про готовність міста і району до зимового періоду, до боротьби зі сніговими заметами розповів начальник штабу цивільного захисту Володимир Власюк. Так, для розчищення доріг від снігу в місті та районі готові 120 одиниць техніки, заготовлено 5 375 тонн піщано-сольової суміші, 45 автономних джерел енергопостачання.

У місті організовано 4 пункти обігріву. Начальник штабу ЦЗ розповів, що опрацьовано порядок автоматичної системи централізованого оповіщення «Дзвонар».

Глава держадміністрації В’ячеслав Фролов повідомив, що в зимовий період на деяких центральних вулицях міста планується встановити дорожні знаки, що заборонятимуть зупинку і стоянку. Цей непопулярний захід викликаний тим, що під час снігопадів спецтехніка не може очистити дороги через припаркований на них автотранспорт.

«Обмеження діятиме з 23-00 до 07-00, оскільки саме в нічний час працює спеціалізована техніка. На своєму рівні ми хочемо вжити заходів, щоб транспортний колапс був помірним», – уточнив очільник міста.

Командир аварійно-рятувального підрозділу Євген Погоній звернув увагу на потребу подання перевірених списків громадян із категорії соціально не захищених, котрим потрібна допомога дровами.

У Рибницьких ЄРЕМ планують укласти договори з мешканцями сільської місцевості на виконання тимчасових робіт із розчистки ліній електропередач від порості. Зібрана в результаті цього деревина буде використана як дрова для нужденних громадян. Главам сільських адміністрацій доручено залучитися до цієї роботи, знайти працівників, а також уважно перевірити списки тих, кому потрібні дрова.

Отже, місто та район активно готується до новорічних свят.

Владислав   КРИЖАНОВСЬКИЙ.