Спокій і порядок забезпечено

Дністровське міське відділення внутрішніх справ (МВВС) за кадровим складом невелике, та має усі потрібні підрозділи, що забезпечують повноцінну роботу структури.

Начальник Дністровського МВВС Сергій Бєлий за свої професійні успіхи удостоєний звання лауреата столичного конкурсу «Визнання-2017» у номінації «Правопорядок».

Ставлення громадян до міліції не завжди однозначне, однак усім зрозуміло, що вона займає у житті суспільства надзвичайно важливе місце і без органів правопорядку спокійне життя нікому не гарантоване. Номер 102 ніхто не додає у свої телефонні контакти, але його миттєво згадують у моменти небезпеки або під час порушень правопорядку.

Чергова частина цілодобово приймає дзвінки від жителів Дністровська. У відділенні щодня формується оперативно-слідча група, так званий «добовий наряд», який реагує на всі події. Порядок у місті контролює патрульно-постова служба, за дотриманням правил дорожнього руху стежить група ДАІ, за розшукову роботу відповідає карний розшук. Є тут і інспектор у справах неповнолітніх, і двоє дільничних.

За словами полковника Сергія Бєлого, Дністровське відділення хоч і невелике, та боєздатне. Говорячи про криміногенну ситуацію, начальник наголошує: «Місто живе відносно благополучно, що, передусім, пов’язано з фактом існування в місті відділення міліції. Якщо взяти, приміром, сільську місцевість, там більшість правопорушень залишаються непоміченими, а отже, ніяк не покараними, що може викликати рецидив».

Найчастіші правопорушення у Дністровську – це недотримання правил автомобільного паркування. Кількість автомобілів зростає, а стоянок біля житлових будинків не передбачено. Машини припарковують на газонах, ними загороджують проходи до під’їздів. Усе це викликає незручності, скарги та, відповідно, штрафи. Радикальне вирішення проблеми не в компетенції МВВС, але від міліції керівництву міста регулярно надходять сигнали.

Набагато серйозніше в місті стоїть проблема наркоманії. Особливо турбує правоохоронців той факт, що наркомани освоїли не тільки коноплі. Кустарним способом вони виготовляють і хімічні наркотики. На жаль, споживачами «дурі» є не тільки безробітні або асоціальні елементи, серед наркоманів є і працівники підприємств. З серпня нинішнього року в Дністровську порушено 12 кримінальних справ за зберігання наркотиків.

Щодо пияцтва, крадіжок і бійок проблем додають гості міста, які приїжджають влітку на Кучурганський лиман. За 10 місяців нинішнього року сталися два випадки завдання особливо тяжких тілесних ушкоджень, хуліганство із застосуванням біти і ножа як зброї, багато інших подій.

Телефон начальника дзвонить без угаву. Десь триває розшук, хтось закликає негайно приїхати на допомогу, хтось іде по пораду, керівництво вимагає оперативні документи. Працюючи на посаді начальника Дністровського МВВС з 2010 по 2015 рік, Сергій Бєлий вивів відділення у кращі по республіці. Потім два роки він працював заступником начальника відділу дізнання ВВС міста Тирасполя, а в березні нинішнього року полковник знову повернувся на свою посаду в Дністровську.

Ситуація в місті постійно перебуває під контролем органів правопорядку. Підбиваючи підсумки 2017 року, можемо небезпідставно стверджувати, що розкриття злочинів у відділенні дуже високе, спокій і порядок у Дністровську забезпечено.

Лариса   СТОЙЛОВА.