Відпочинок на природі з дітьми

Травневі свята – чудовий час для активного відпочинку і подорожей. Однак, вирушити всією сім’єю кудись на відпочинок (навіть на чотири дні) в інше місто може бути досить не дешево, тому пропонуємо вам п’ять захопливих ідей, які, безсумнівно, сподобаються вашим дітям, і до того ж не потребуватимуть великих фінансових витрат.

Йдемо в похід

Чи доводилося вам колись водити своїх дітей у справжній похід до лісу, з наметами, з приготуванням їжі на багатті та вечірніми посиденьками біля вогню?! Такий відпочинок буде неймовірно корисний як з точки зору оздоровлення та відпочинку від гаджетів, так і досить пізнавальним для будь-якої дитини.

Що вам потрібно? Усього нічого – бажання. А в лісі ви зможете познайомити дитину з природою, навчити розводити багаття, майструвати з гілок лук своїми руками, ловити рибу, якщо поблизу є водойма, а потім варити ароматну юшку з власного улову, можна посмажити хліб, сосиски або зефір на вогні чи спекти ароматну картопельку у вугіллі.

Ближче до природи

Якщо вирушити у справжній похід у вас немає можливості, тоді можна відвідати зоопарк, відправитися на прогулянку до заповідника. На місці рекомендуємо взяти екскурсію – так ви і ваш малюк зможете більше дізнатися про тварин, їхні звички та особливості. Й обов’язково дайте можливість дитині погодувати їх – маса вражень і задоволення буде гарантована.

Знайомимося з рідним містом

На скільки добре ви знаєте своє місто та його історію? А ваша дитина? Якщо хочете, щоб ці травневі свята стали максимально пізнавальними для вашого нащадка, тоді замовте екскурсію рідним містом – це буде надзвичайно цікаво і захоплююче, гарантуємо. Такий відпочинок запам’ятається і вам, і вашому чаду.

Трохи творчості

Досить багато місць відпочинку пропонують різноманітні творчі майстер-класи для дітей, починаючи з рукоділля, і закінчуючи кулінарією. Проявити свою фантазію та уяву, спробувати щось нове і просто створити щось власними руками – це обожнюють усі діти. Щоб знайти такі цікаві заходи, просто трохи пошукайте в Інтернеті, вам трапиться маса варіантів на будь-який смак.

Сільський відпочинок

Відпочити від міської суєти найкраще далеко від галасливих дворів і високих багатоповерхівок. Ідеальне місце – це поїхати в село до бабусі, але якщо ваші батьки також живуть у місті, то так просто зібратися і поїхати не вийде. Що ж придумати? Тут є два варіанти: перший – попроситися з’їздити в село з близькими друзями, другий – найняти будиночок за містом у невеликому селищі на 3-4 дні та насолодитися сільським відпочинком по повній. Чи варто говорити про те, скільки користі принесе такий відпочинок вашому чаду?!

Не забудьте про аптечку

Потрібно подбати, щоб на природі все необхідне було під рукою:

 пластирі різної довжини;

бинт і джгути;

дезінфекційні серветки;

перекис водню;

засіб для дезінфекції рук;

градусник;

знеболююче;

жарознижуючі;

антигістамінні препарати (від алергії);

ліки від діареї та отруєння;

краплі в ніс;

спрей для горла;

сонцезахисний засіб.

Сюди ж потрібно взяти звичайні сухі серветки, підгузки, косметичні та гігієнічні засоби (в тому числі й для малюків), засоби від комарів і кліщів.

Сiльвiя Рогут.

Фото з вiдкритих джерел.