Досягнення придністровських паратенісистів

Придністровські паратенісисти привезли гарну новину з Білорусі: команда столичного клубу «Тирас-Ракета» взяла участь у відкритому чемпіонаті з настільного тенісу. Iгри відбулися в Мінську, в центрі олімпійської підготовки «Раубічі».

Для придністровських параспортсменів це стало першим виїздом до Білорусі за минулі два роки. Їхні результати на міжнародній арені особливо радують. «Ми вирішили, що чемпіонат у Білорусі – це той турнір, який ідеально підходить для наших спортсменів, для першого старту сезону», –зазначив керівник клубу «Тирас-Ракета» Дмитро Лавров.

Тенісний клуб із Придністров’я виступив за нашу країну не просто на «відмінно», спортсмени порадували нас ще й низкою медалей, як в особистій першості, так і в парній дисципліні.

На білоруському турнірі дебютували паратенісисти з наступними результатами: «золото» завоювали Світлана Руссу, Андрій Моор, Віталій Сліпченко, «срібло» – у Людмили Браїлової, бронзові медалі дісталися Павлу Топалу та Сергію Чумаку. У командному заліку придністровський колектив посів підсумкове четверте місце, але це тільки через кількість спортсменів у команді. Від нас брало участь шестеро осіб, а з інших міст Білорусі від 15 і більше. Зате всі відзначили, що наша команда була найбільш згуртованою і дружною. «У мене багато емоцій з приводу цього змагання, тому що ми в черговий раз поповнили свою скарбничку медалями, я задоволена грою нашої команди», – поділилася своїми враженнями срібний призер чемпіонату Білорусі з настільного тенісу Людмила Браїлова.

Спортсмени самі про себе кажуть, що у них зібралася справжня спортивна сім’я. Кожен за можливістю допомагає одне одному, ділиться ігровим досвідом і звичайно ж, підтримує і вболіває на змаганнях. «Ми всі є прикладом одне для одного. Запрошуємо нових людей до нашого клубу. Звичайно ж, ми своїм прикладом показуємо: якщо людина потрапила в таку складну життєву ситуацію, то життя на цьому не закінчується», – зазначив чемпіон Білорусі з настільного тенісу Віталій Сліпченко.

У цьому і криється секрет перемоги, й саме тому всі паратенісисти повернулися додому з медалями. Ось таким вдалим вийшов перший старт за останні два роки на великих змаганнях. «Нас зустріли в Білорусі дуже добре, хотілося б ще раз туди потрапити. Ми досить довго не виїжджали на змагання, а тут відразу чемпіонат Білорусі. Маємо бажання виїжджати за кордон і показувати свої успіхи, виступати від Придністровської Молдавської Республіки», – зазначила чемпіонка Білорусі з настільного тенісу Світлана Руссу.

Повернення додому було непростим, адже паратенісисти вперше вирушили в далеку подорож без супроводження. На думку спортсменів, вийшла справжня пригода, але що більше труднощів, то більше це загартовує і розігріває спортивний азарт. «Кожна нагорода для спортсмена значуща, але ця особливо. Тому, що це нагорода відкритого чемпіонату, де зібралися найсильніші спортсмени. Емоції переповнювали, але потім взяв себе в руки, щоб не засмучувати суперника своїм танцем переможця», – зізнався чемпіон Білорусі з настільного тенісу Андрій Моор.

Наші паратенісисти вражають своєю силою волі, адже щоразу вони не просто борються, долають себе і свою життєву ситуацію, а й завойовують медалі на міжнародному рівні та прославляють наш край. Про Придністров’я дізнаються за кордоном і завдяки їхнім перемогам. При цьому ці люди зберігають бойовий дух і бадьорий позитивний настрій.

Леся   ПОТОЦЬКА.

Фото IА » Новости Приднестровья».