Великі пристрасті в міні-футб лі

Жаркі баталії з міні-футболу, видовищна гра, і, звичайно ж, багато голів. Збірна Молдови зіграла проти збірної України. Дводенний ігровий марафон відбувся в Кишиневі. На аренах Федерації Молдови з футболу – в Чореску та парку Ла Iзвор. У складі молдавської команди були гравці з Тирасполя.

Суперники у міні-футбольному турнірі «Амоліга» об’єдналися та зіграли за одну команду. У складі збірної Молдови –12 футболістів з придністровських клубів: «Червоної зірки», «Тирасполя» і «Вівафарм». На поле вийшли вісім гравців. У першій зустрічі воротар «Вівафарма» Сергій Журик відіграв увесь перший тайм. Українцям пощастило забити два голи. «Суперник досить сильний. Налаштовувалися на серйозну, непогану гру. Усі з великим бажанням вийшли на матч. Однак у нас трапилися два таких курйозних моменти, й ми пропустили голи», – розповів воротар збірної Молдови з міні-футболу Сергій Журик.

Тільки у другому таймі збірній Молдови вдалося відігратися й оформити два голи. Підсумок зустрічі – нічия. «Вважаю, що гра вдалася у нас. Те, що недоробки якісь були, то ми будемо всі моменти розбирати, аналізувати. Хочу подякувати супернику, по-перше, за хороший прийом і, по-друге, – за прекрасну гру», – поділився враженнями головний тренер збірної України з міні-футболу Валентин Бондар. «Важкий матч, сильна команда – український футбол завжди славився хорошими футболістами. Було видно, що хлопці наші трохи більше хвилювалися», – а це вже емоції головного тренера збірної Молдови з міні-футболу Сергія Єпуряну.

Збірні Молдови та України зустрілися на полі двічі. Ще один товариський матч відбувся вже на іншому полі. У другий ігровий день за збірну України вийшов грати тренер команди. «Через те, що наш гравець дістав серйозну травму і ми приїхали малою кількістю, довелося вийти на поле. Учора ми зіграли внічию, а цього разу націлювалися на перемогу. У нас все-таки молода команда, ми привезли сюди юнаків, тож розраховуємо, щоб ці хлопці загартувалися в таких боях, як з Молдовою, з достойним і сильним суперником», – зазначив другий тренер збірної України Геннадій Лунін.

Зустріч молдавських і українських футболістів закінчилася з рахунком 2:3 на користь гостей з України. «У порівнянні з першою грою трохи важче було, тому що не встигли реабілітуватися після минулого матчу, втомилися. В принципі, гра вийшла важка, але рівна для всіх», – підкреслив гравець збірної Молдови В’ячеслав Георгіце.

Українські гості, у свою чергу, крім бойових ігор відзначили й теплий прийом. «Усе на такому професійному, європейському рівні. Я вважаю, що соккер у Молдові – бути. У Європі – бути. У світі – бути. Цей вид спорту розвиватиметься. Україна, не боюся сказати, поки що від Молдови відстає в багатьох аспектах. Тому що ми тільки розвиваємо цей вид спорту. І хочеться відвідувати такі арени, як тут. Приїжджати, приймати у себе вдома», –поділився головний тренер збірної України з міні-футболу Валентин Бондар.

Наприкінці травня Молдова візьме участь у Кубку Кличка зі збірними України, Грузії та Румунії. Змагання відбудуться в Києві. Тож збірна почне нову серйозну підготовку до турніру.

Оксана   КРУК.