Переможці конкурсу «Наш дім – Придністров’я»

У Придністровському держуніверситеті ім. Т. Г. Шевченка 14 травня нагородили переможців XXI фестивалю патріотичної пісні та художнього слова «Наш дім – Придністров’я – 2021».

Традиційний фестиваль, присвячений святкуванню Дня Перемоги, має високу популярність і з кожним роком викликає все більший інтерес серед студентів. Творче змагання читців і вокалістів організували в кілька етапів, зокрема й онлайн. Найкращі номери були представлені на гала-концерті, за підсумками якого й обрали переможців конкурсу.

Основними цілями XXI відкритого Фестивалю патріотичної пісні «Наш дім –Придністров’я» є формування культурного простору для духовно-морального виховання студентської молоді, а також збереження пам’яті про найважливіші події в історії нашої країни – 76-річчя Великої Перемоги та 31-ї річниці з дня утворення ПМР. Щорічно фестиваль організовували силами університету, а в цьому році його проведення підтримали представництво Росспівробітництва в Республіці Молдова та Союз російських громад Придністров’я.

Пам’ятні призи та дипломи лауреатам вручили координатор проектів Росспівробітництва в Придністров’ї Микола Журавльов і директор Культурно-просвітницького центру ПДУ Роман Рашкован.

На церемонії вручення нагород Микола Журавльов зазначив, що подія патріотичного спрямування нагадує молоді про важливість подвигу покоління переможців, які подолали абсолютне зло –фашизм. «Завдяки зусиллям і героїзмові наших дідів і прадідів, ми сьогодні живемо і святкуємо це велике свято Перемоги», – сказав співробітник Російського Дому. Він також додав, що Росспівробітництво відразу відгукнулося підтримати цей фестиваль, адже одна з основних місій представництва – сприяння розвитку творчого потенціалу молодих співвітчизників.

Фестиваль як форма організації цілком успішно справляється з поставленими перед ним завданнями: створює умови для творчої самореалізації студентства в рамках пріоритетних напрямків виховання молоді в республіці та активізує інтерес студентів до високохудожніх зразків музично-поетичної творчості.

Сценаристів, монтажерів, постановників та наставників учасників нагородили спеціальними призами за високу організацію патріотичної події.

Дарина   КУЛАКОВА.

Фото з сайту ПДУ iм. Т.Г. Шевченко.