Новорічне диво для Єгора

Дубоссарах 12 грудня стартувала благодійна акція «Новорічне диво для Єгора». Її мета – допомога 10-річному дубоссарцю Єгорові Завтуру, у якого була виявлена пухлина головного мозку.

Для проведення операції хлопчикові та подальшої його реабілітації була потрібна велика сума грошей. У багатодітній родині Завтур є ще двоє однорічних близнюків, а коштів на лікування старшого сина немає. При цьому сам Єгор останнім часом перебував у критичному стані, йому була потрібна термінова операція.

Організаторами заходу стали Дубоссарська держадміністрація та громадська організація «Цветик-семицветик». У програмі акції – благодійні концерти та театралізовані вистави вихованців Центру реабілітації дітей з особливими потребами життєдіяльності, колективів Управління культури та додаткової освіти в закладах освіти, культури, на підприємствах.

«Усі зібрані кошти будуть передані сім’ї Завтур, – розповіла журналістам заступник глави держадміністрації з соціальних питань Наталія Кравець. – Єгорові після операції буде потрібен курс реабілітації». Від імені глави держадміністрації Руслана Чабана вона висловила подяку всім учасникам благодійної акції, побажавши всім напередодні Нового року міцного здоров’я та родинного тепла.

До акції вже приєдналися Дубоссарський індустріальний технікум, місцева філія фірми «Інтерцентр Люкс», міський Палац дитячо-юнацької творчості. «Для нас це дуже відповідальний захід, – сказала директор дубоссарської філії фірми «Інтерцентр Люкс» Ірина Харченко. – Ми знаємо про те, з якою бідою зіткнулася родина Єгора. Наше підприємство відгукнулося і перерахувало 5 тисяч рублів на банківський рахунок. Крім цього, колектив фабрики зібрав ще 4 тисячі рублів».

Символічно, що акція стартувала саме тоді, коли Єгор виїхав за межі республіки для проходження обстеження в російській клініці та підготовки до операції в одному з медичних центрів Москви.

«Дуже дякую всім вам, організаторам, дітям-учасникам таких чудових заходів, за моральну та матеріальну допомогу моєму синові Єгору. Він передає всім величезний привіт, знає про всі заходи. Це для всіх нас велика підтримка», – сказав батько хлопчика Руслан Завтур.

Ксенія   ВАСИЛЕНКО.