«Новорічний серпантин» головного оркестру республіки

Державний симфонічний оркестр, очолюваний головним диригентом колективу народним артистом ПМР Григорієм Мосейком, – давній друг нашої газети. Нещодавно оркестр популяризував «Гомін» у відеоролику, який транслювався на телеканалі «Первый Приднестровский».

21 грудня у Великій залі Палацу Республіки оркестр дав заключний концерт 2017 року. Щоразу у програмі «Новорічний серпантин» (так називається це «шоу») є своя «ізюминка». Цьогоріч «подарунком» для слухачів став флейтист із Нью-Йорка, лауреат премії «Latin Grammy» Нестор Торрес. «Він чудово грає латиноамериканську та джазову музику, концертує по всьому світу, записав багато музичних дисків. Для нас це подія», – так відгукнувся про цього музиканта Григорій Мосейко.

Нестор Торрес виконав чотири п’єси для флейти з оркестром. Аранжування були зроблені американськими композиторами. З Нестором Торресом виступила молода придністровська флейтистка, лауреат міжнародних конкурсів Ірина Каракаш.

Також у концертній програмі були виконані оркестрові номери великих композиторів: Петра Чайковського, Леонарда Бернстайна, Джузеппе Верді, Імре Кальмана та інших відомих авторів.

У виконанні придністровських солістів пролунали арії зі всесвітньо відомих опер та оперет. Ці улюблені мільйонами людей твори створили святкову атмосферу та подарували слухачам  чудовий настрій.

Олександр   ПЕТРЕНКО.