«Хвилина слави» по-армійськи

У Збройних силах ПМР 24 травня відбувся ювілейний V конкурс армійських талантів «Хвилина слави». Творче змагання воїни цього року присвятили 30-річчю Збройних сил та 76-річчю Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

На території однієї з військових частин організатори обладнали відкриту сцену для виступу конкурсантів. Яскраве шоу від військовослужбовців та курсантів навчальних закладів Міністерства оборони подарувало глядачам і членам журі багато яскравих вражень та емоцій.

«Рішення активізувати діяльність на підвищення престижу наших Збройних сил і проводити якнайбільше заходів, спрямованих на ефективність військово-патріотичного виховання військовослужбовців, було ухвалене п’ять років тому. Однією з таких популярних і захопливих подій стала «Хвилина слави». Цим конкурсом ми хочемо показати всій молоді, всім потенційним призовникам, що у Збройних силах можна реалізувати абсолютно всі свої творчі здібності», – зазначив заступник міністра оборони полковник Олександр Доніков.

У цьому році для конкурсу підготували 28 концертних номерів. Учасники змагалися в шести номінаціях: вокал, хореографія, гра на музичних інструментах, циркові номери, поезія та оригінальний жанр. Організатори відзначили, що з кожним роком конкуренція серед молодих виконавців загострюється. Кожний учасник «Хвилини слави» викладався на всі сто відсотків, сповна вкладаючи душу у творче змагання. Щороку кількість охочих залучитися до участі у конкурсі все більше зростає.

Щоб переглянути й оцінити всі номери, глядачам та журі знадобилося понад три години, однак цей час промайнув занадто швидко. Запальні пісні, яскраві номери, поезія – це обов’язкова частина творчого свята. Стартувало творче змагання з тематичної пісні «Моя хвилина слави», яка подарувала конкурсантам бадьорий настрій та віру у свої сили.

«Для цього заходу ми підготували народний танець «Дружба народів». Я виступаю зі своїм колективом, який сама ж і треную, – народний ансамбль «Іскорка». Кожен концерт – це неймовірні хвилювання, зате, коли виходиш на сцену, ти відчуваєш таке задоволення! Коли глядачі тобі аплодують, коли ти бачиш їхні емоції – то відразу стає приємніше виступати. Тут публіка надзвичайно прекрасна, всі так гаряче підтримували», – поділилася одна з учасниць конкурсу «Хвилина слави».

Дійсно, військовослужбовці вміють дивувати навіть найбільш досвідчених експертів. Висловлюючись армійською мовою, на виручку учасникам прийшла «важка артилерія» у вигляді номінації «Оригінальний жанр». Конкурсанти винесли на суд глядачів пародійні номери, бітбокс, складання кубика Рубіка з закритими очима, виконання рок-балад, а ще спеціальний номер від роти Почесної варти. Фішкою конкурсу став виступ вихованців Тираспольського Суворовського військового училища, які розгорнули на сцені справжню реконструкцію битв різних епох.

Творчий конкурс завершився церемонією нагородження переможців. Відразу у двох номінаціях перемогли представники Тираспольського Суворовського військового училища, які представили кращий сценічний і кращий патріотичний номер. А от приз глядацьких симпатій дістався офіцеру Військового інституту Міністерства оборони ім. О. І. Лебедя.

У номінації «Кращий поетичний номер» перемогу здобув представник роти комендантської служби та забезпечення, «Кращий музичний номер» представив учасник від артилерійського підрозділу. Поміж вокальних виступів переможницею стала пісня «Вершник з льоду» у виконанні військовослужбовця саперного підрозділу.

Диплом переможця «Хвилини слави» в номінації «Кращий цирковий номер» одержали юнаки з підрозділу спеціального призначення. З найкращим хореографічним номером виступила офіцер одного з управлінь Міністерства оборони. Представники Миротворчих сил перемогли в номінації «Кращий творчий номер». Найбільш оригінальним назвали бітбокс-дует.

Дарина   КУЛАКОВА.

Фото: https://mopmr.org/