Творимо добро разом

З початку квітня в республіці триває благодійна акція, спрямована на підтримку медичних закладів республіки, працівники яких рятують життя придністровців під час пандемії.

За словами секретаря Тираспольсько-Дубоссарської єпархії, в. о. благочинного Бендерського округу, протоієрея Іоанна Калмика, ідея організувати благодійну акцію виникла під час спілкування священнослужителів у соціальних мережах. «Члени єпархіальної ради мають групу, де завжди можуть одержати інформацію про стан справ у різних благочиннях Придністров’я. Ми вирішили надати необхідну допомогу нашим медичним установам. Духовенство Бендерського благочиння прийняло рішення про проведення благодійної акції, в рамках якої було організовано збір коштів для закупівлі концентраторів кисню і пульсоксиметрів. У такому медичному обладнанні мають гостру потребу ковід-госпіталі, розгорнуті в лікувальних установах республіки», – сказав Іоанн Калмик.

Священнослужителі та парафіяни зібрали значну суму коштів, яка була витрачена на придбання 7 концентраторів кисню на 5 літрів і одного – на 10 літрів з подвійним підключенням, а також 10 пульсоксиметрів.

Від імені духовенства та парафіян Іоанн Калмик 4 квітня передав цей подарунок Бендерській центральній міськлікарні, де був розгорнутий ковід-госпіталь.

Секретар Тираспольсько-Дубоссарської єпархії, в. о. благочинного Бендерського округу наголосив, що надзвичайно важливим є те, що до благодійної акції залучилося досить багато людей. На думку Іоанна Калмика, у таких важких ситуаціях важливо проявляти людяність і прийти на допомогу незнайомим людям.

До акції приєдналися і тираспольчани. За словами в. о. благочинного Центрального округу ієрея Сергія Вербицького, медичні працівники роблять усе можливе, аби запобігти поширенню пандемії. «Церковні парафії Тирасполя направили до ДУ «Республіканська клінічна лікарня» благодійну допомогу засобами особистої гігієни (тобто у вигляді підгузників і вологих серветок), які вкрай необхідні важким хворим пацієнтам, що перебувають у реанімаційному відділенні РКЛ», – зазначив представник Тираспольсько-Дубоссарської єпархії.

На подвір’ї єпархіального управління 11 травня відбулася передача благодійної допомоги, зібраної у парафіях Центрального благочиння для потреб  ДУ «Республіканська клінічна лікарня».

На території Слободзейського благочиння також був організований збір коштів для придбання благодійної допомоги для ДУ «Слободзейська центральна районна лікарня», де розгорнутий ковід-центр. На ці кошти було придбано: лазерний принтер, папір для принтера (30 уп.), підгузники (50 уп.), пральний порошок (8 уп.), стільці-туалети медичні (7 шт.). Усе закуплене було передане благочинним Слободзейського округу протоієреєм Андрієм Данилеску головному лікарю Слободзейської центральної районної лікарні Олені Лапіній у ході їхньої зустрічі, яка відбулася 26 травня на території храму Архангела Михаїла м. Слободзея. Андрій Данилеску від імені духовенства та парафіян висловив вдячність усім медикам за їхню працю і професіоналізм, тому що завдяки їхній самовідданості в республіці зберігається стабільна обстановка.

Володимир   ДАНИЛОВ.

 Фото прес-служби Тираспольсько-Дубоссарської єпархії.