Перша в ПМР ДОУ ДО «РСДЮШОР футболу»

День захисту дітей став особливою датою для юних придністровців, особливо для тих, хто любить футбол. У Міністерстві юстиції 1 червня відбулася реєстрація першої республіканської школи футболу. Планується, що свою діяльність спеціалізована установа додаткової освіти розпочне восени, а відкриття передбачене на 1 вересня.

«Республіканська спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву футболу» – таку назву матиме нова спортивна установа, яка базуватиметься в селі Чобручі. До речі, вона об’єднає кілька розрізнених секцій і команд.

Ідея створення нової державної системи фізкультурно-спортивного виховання населення належить Президентові Придністров’я Вадиму Красносельському. У лютому нинішнього року під час інспекції Слободзейського району Глава республіки особисто побував на стадіоні села Чобручі, де ознайомився з ходом підготовчих робіт і з планами функціонування установи. Цього року в селі вже зайнялися реконструкцією стадіону, там очікується глобальне перетворення спортивної інфраструктури.

Як повідомляють у Держслужбі зі спорту, в школі готуватимуть футболістів високого класу та спортивного резерву. Проект також націлений на підвищення конкурентоспроможності спорту на міжнародній арені, на розвиток футбольної інфраструктури.

Дійсно символічно, що реєстрація Республіканської спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву футболу відбулася в День захисту дітей – 1 червня. Відкриття спортивної установи заплановано провести вже через три місяці. У серпні почнуть формувати тренерсько-викладацький склад і розроблять спеціальний розклад. Перші тренування організують уже у вересні.

Оксана Крук.