Змагання в мальовничому куточку Придністров’я

Незвичайний забіг відбувся в Дубоссарських виноградниках фірми «Букет Молдавії». Подія з пригодницьким характером привабила дорослих і дітей –зібралося всього майже 100 учасників з усієї республіки. Вони змагалися на різних дистанціях: Trail 6,8; 10,6 і 21,2 км, а також на дистанції для наймолодших учасників – «Весела стежка» (Fun Trail).

Незвичайна велогонка та забіг відбулися вперше в Дубоссарах у виноградниках «Букета Молдавії». Маршрут пролягав по мальовничих схилах. Учасники заходу протягом двох днів не тільки змагалися в спорті, а й насолоджувалися красивими видами нашого дивовижного краю.

Для всіх учасників, перш за все, провели інструктаж (адже маршрут непростий) і відразу –на дистанцію. Змагання відбулися в умовах природної естетики. Крім того, для всіх гостей підприємство «Букет Молдавії» підготувало особливий сюрприз –дегустацію своєї продукції.

Здійснити велогонку та забіг вдалося за підтримки Адміністрації Президента Придністров’я, Державної служби з питань спорту ПМР, державної адміністрації Дубоссарського району та міста Дубоссари, ЗАТ «Букет Молдавії», а також ТОВ «Добра вода».

Організатор зустрічі, керівник «Hi-Trail» Ігор Боагій зазначив, що подібні формати спортивно-екскурсійних програм викликають неабиякий інтерес у придністровців. Він також додав, що такі екскурсійні тури проводяться в республіці з 2019 року, а наступний захід заплановано провести в Кам’янському районі.

До речі, у змаганнях вирішили взяти участь і представники правоохоронних органів. Наприклад, у результаті дивовижної гонки її призерами стали чотири міліціонери. Лідерво у Trail 10,6 км виборола Зінаїда Чернова. На цій же дистанції в Trail absolute (у віковій категорії понад 40 років) перемогла Катерина Намашко. Друге місце за результатами забігу на 6,8 км посів Сергій Лаптєв, бронза – у Максима Мунтяна. Міліціонери отримали з рук організаторів заслужені медалі, грамоти та сертифікати.

Оксана Крук.

Фото: https://www.mvdpmr.org/