Відновлення стартів після довгої паузи

У Придністров’ї після значної перерви відбувся Відкритий особисто-командний чемпіонат і першість з художньої гімнастики. У змаганнях взяли участь понад 60 спортсменок із Тирасполя, Бендер та Суклеї. Гімнастки виступали за кількома програмами в особистому та командному багатоборстві.

Спортсменки разом зі своїми тренерами чекали цієї події з нетерпінням. «Подібне республіканське змагання було минулого року, ми встигли провести його до початку пандемії – в перших числах березня. 2021 року чемпіонат також мав би відбутися в березні, проте знову втрутився карантин», – зазначила головний суддя змагань, заслужений тренер Придністров’я Наталія Шабаліна.

Дівчата виступали за програмою для кандидатів у майстри та у майстри спорту, за програмою 1-го і 2-го розрядів в особистому та командному заліку. «Показали спортсменки себе достойно, виступили гідно, зважаючи на те, що багато хто готувався у важких умовах. Дітям доводилося і вдома тренуватися. Зацікавленість проявили самі гімнастки та їхні тренери – підтримували належну спортивну форму і продемонстрували відповідний рівень художньої гімнастики», – розповіла суддя Наталія Шабаліна.

За підсумками змагань за програмою майстрів спорту перше місце посіла абсолютна чемпіонка Придністров’я Катерина Клепач із Бендер. У командному багатоборстві з цієї ж програми кращими стали суклейські гімнастки – Дарина Бурлак і Олександра Дорога.

За програмою кандидатів у майстри спорту серед спортсменок 2007-2008 рр. н. в особистому багатоборстві «золото» завоювала бендерчанка Анастасія Сухович. У командному – кращими стали також гімнастки з Бендер – Ангеліна Ладна, Марія Шалар та Аліса Коломієць.

У змаганнях спортсменок за програмою 1-го розряду в особистому заліку перше місце посіла Яна Бондаренко з Суклеї. А бендерчанки Ксенія Станілевич, Аріна Борисевич і Фелічія Татарчук завоювали золото в командному багатоборстві.

Вищий щабель п’єдесталу за програмою 2-го розряду в особистому багатоборстві поділили дві гімнастки – Ксенія Глужневська з Суклеї і Валерія Чебан з Тирасполя.

Спортсменів чекає підготовка до нових змагань: плануються республіканські старти во-

сени. Крім того, гімнасти готуються до чемпіонату Молдавії. Мета наших спортсменок – потрапити в збірну, де з’явиться можливість виїжджати на великі міжнародні змагання.

Оксана Крук.