Історична перемога … або навпаки – історичний програш

Свій перший трофей виграла футбольна команда з Суручен – «Святий Георгій». Клуб став володарем Кубка Молдови. У вирішальному матчі, який затягнувся на 120 хвилин «святі» зіграли проти ФК «Шериф». Тираспольські «оси» поступилися титулом за серією пенальті.

Фінальна зустріч на кишинівському стадіоні «Зімбру» подарувала болільникам з десяток яскравих моментів. На останніх секундах додаткового часу «Шериф» міг поставити переможну крапку. Однак удача не посміхнулася Степану Раделичу. Визначити переможця вдалося тільки в серії пенальті.Гравцям «Святого Георгія» пощастило більше. До речі, головному тренеру тираспольської команди Юрію Вернидубу могло здатися, що це дежавю. Адже, подібна історія з ним вже траплялася – у 2020 році. Тоді команда з Суручен (також по пенальті) вибила «Шахтар» з Солігорська з Ліги Європи. На той час білорусів очолював саме Юрій Вернидуб. «Якби ми забили під час гри, то, думаю, виграли б, а так – маємо, що є. Вдруге я потрапляю на ці пенальті… Потрібно віддати належне – воротар молодець, грав здорово. Мої лідери не впоралися зі своїми нервами», – зазначив головний тренер ФК «Шериф» Юрій Вернидуб.

Минулого року команда Молдови теж вийшла у фінал, де зіграла проти «Петрокуба» з Хинчешт. Сурученці мали шанс дістати заповітний Кубок, але пропустили гол на останніх хвилинах матчу.

Цього року футболістам удалося стати переможцями. «З третьої спроби, нарешті, ми взяли цей трофей. Спасибі футболістам, які терпіли й виконали велику роботу, я пишаюся ними», – поділився радістю головний тренер ФК «Святий Георгій» Сергій Чеботар.

 Оксана КРУК.