Концертна програма «У сяйві вогнів»

У Катерининському парку 30 травня лунали веселі російські, запальні молдавські та грайливі українські композиції. Джерелом позитивного вечірнього настрою городян став вокально-інструментальний ансамбль «Yug-Ava».

Останні вихідні травня порадували тираспольчан та гостей придністровської столиці виступом вокально-інструментального ансамблю «Yug-Ava» –на алеях Катерининського парку лунала жива музика. Ті, хто завітав у парк, потрапили в атмосферу південного темпераменту й змогли насолодитися святом національної музики.

Вокально-інструментальний ансамбль «Yug-Ava», в перекладі з гагаузької – «Південна пісня». Назва колективу символічно характеризує мажорну музику і запальний темперамент артистів. У їхньому виконанні лунали улюблені хіти та кавери на пісні 70–80-х років. Соліст гурту Костянтин Хмелевський привітав городян та гостей столиці й зробив це з властивою нашому краю гостинністю –закликаючи всіх не тільки підспівувати, але і танцювати. Місця для цього в парку було досить, але і про правила соціальної дистанції ніхто не забував.

Під акомпанемент мелодій городяни охоче збиралися на майданчику перед сценою, фотографувалися, танцювали й записували відеоролики на пам’ять. Особливу радість відчували діти. З усією своєю безпосередністю вони стрибали, бігали навколо музикантів. А найбільш безстрашних дівчаток і хлопчиків соліст ансамблю запросив показати свої танцювальні вміння на сцені. Діти та їхні батьки були у захваті.

Художній керівник ансамблю Костянтин Хмелевський, а також артисти Валерія і Сергій Узун, Тетяна Карагяур та інші – всі вони дарували публіці радість, яка не могла вміститися на естраді парку, а поширювалася все далі вулицями столиці. Все більше людей приєднувалися до концерту, підспівували й танцювали під шлягери про любов молдавською, російською, гагаузькою, італійською, англійською мовами. Лунали відомі пісні Іона Суручану та Віктора Корольова.

Виступи виконавців не обмежувалися простором самої сцени: музиканти виходили в «зал для глядачів», а також запрошували слухачів на сцену для участі в концерті. Хтось підспівував, «допомагаючи» солісту, нехай мимо нот, але від щирого серця! У цей день панувала музика, а пісні іноземними мовами не потребували перекладу.

«Спасибі славному ансамблю «Yug-Ava» за подарований гарний настрій!», – з такими словами люди неохоче розходилися після концерту.

Музична подія нагадала, що сезони міняються, а після нудних буднів настають яскраві канікули та відпустки. Один з гостей зазначив: «Концерт дуже сподобався, настрій покращився. Сьогодні ніби свято, як було в минулі роки. Ця зустріч ніби повернула нам ті дні, до пандемії. Хочеться, щоб уже все нормалізувалося і до нас повернулися свята, щоб усі були здорові».

Ансамбль «Yug-Ava» один з-поміж перших відкрив творчу сторінку життя Катерининського парку цього року. Попереду на придністровців чекають нові концерти та виступи заслужених артистів республіки.

Владлена   П’ЯТЕНКО.

Фото:http://www.tirasadmin.org/