Свято радості та надії

У республіці 5 червня відбулися святкові заходи, цікаві події, присвячені Міжнародному дню захисту дітей.

Центром урочистостей став Катерининський парк Тирасполя. Саме тут розгорнулася церемонія відкриття парку атракціонів «Чудо-град». Участь у грандіозній події взяв Президент ПМР Вадим Красносельський з дружиною. Символічну червону стрічку перерізали головні герої свята – хлопчики та дівчатка.

Першими увійшли в «Чудо-місто» і покаталися на його казкових атракціонах вихованці Тираспольського дитячого будинку. Слідом за ними в дитяче містечко хлинув галасливий, різновіковий потік відпочивальників, тим більше, що всі чудеса, катання й польоти цього дня відбувалися за щире «дякую!», тобто безкоштовно. Ще більше святкового настрою додавали ряджені артисти та аніматори, які роздавали дітям морозиво, цукерки та кольорові повітряні кульки.

У повному розпорядженні дітвори, крім ролердрому і спортивних майданчиків, відтепер ще 10 каруселей, кафе і фонтан. Атракціони розраховані на дітей від 3 до 12 років, але деякі з них мають обмеження лише за вагою. Всі механізми були замовлені й виготовлені на підприємствах, які спеціалізуються на виробництві атракціонів. Вони надійні, перевірені та безпечні.

На баскетбольному майданчику була організована спортивно-ігрова вікторина. Юні гравці повинні бути снайперами – влучити дротиками в, як мінімум, п’ять кульок. Поруч діти брали участь у грі «Кошик». Головна умова конкурсу – влучити м’ячиками в ціль: у кого балів більше, той і переміг.

Для дітей був організований квест «Казковими стежками». Учні спортивних шкіл столиці виконували його, змагаючись у здачі елементів комплексу ГТО, вдовж доріжки здоров’я.

Юні придністровці зустрілися з представниками TikTok House в ПМР. Для дітей організували конкурси. Переможцям вручили попити (нові сенсорні іграшки).

В альтанці, що поряд з футбольним полем, відбулися змагання з шашок серед учнів СДЮШОР № 3.

У святковий день відчинив свої двері виставковий комплекс Катерининського парку. Тут була представлена виставка «Палітра дитинства». Центральна міська бібліотека ім. О. С. Пушкіна підготувала стенд з дитячими книжками, які повинен прочитати кожен малюк, кожен підліток. Поруч розташувалася виставка керамічних виробів учнів Дитячої художньої школи ім. О. Ф. Фойницького.

Живопис і малюнок, кераміка і креативні вироби дітей, навіть персональна виставка талановитої юної художниці Влади Слободянюк – все це вкупі створило життєрадісну творчу мозаїку.

На сценічному майданчику Катерининського парку виступили Придністровський державний цирк і творчі колективи міста. У цирковій програмі взяли участь акробати, гімнасти, еквілібристи та клоуни. Потім на сцену вийшли столичні танцювальні колективи BOOM-TIRAS, «Варда», «МА Стайл», «Оріон-данс» та «Гранд», а також вокалісти й учні музичних шкіл Тирасполя.

Глава держави дав високу оцінку організації святкового дня для юних жителів республіки. «Захід за своєю суттю офіційно-урочистий, але атмосфера панувала по-справжньому дитяча. Давно не бачив такої кількості щасливих очей, радісно-захоплених посмішок. Дитячий сміх, безтурботність, щире захоплення –це якраз те, заради чого все створювалося. Свято вдалося на славу. До вечора з дружиною і дочкою знову повернулися в парк. Людей, як і раніше, було багато. Настрій піднесено-святковий», – поділився Вадим Красносельський у своєму офіційному телеграм-каналі. Президент подякував усім, хто брав участь у створенні цього свята і підкреслив, що найцікавіше ще попереду.

Володимир   ДАНИЛОВ.

Фото  прес-служби Президента ПМР.