Дитинство – це неповторний час!

Яскрава програма, присвячена Міжнародному дню захисту дітей, була представлена в столичному парку «Перемога» 5 червня. Для юних придністровців підготували веселе, цікаве та різноманітне свято: з піснями, танцями, виставками та конкурсами. До їхніх послуг були розваги й атракціони.

З самого ранку відвідувачів парку зустрічали учні театрального гуртка «Імпровізація» Палацу дитячо-юнацької творчості (ПДЮТ), одягнені в костюми казкових персонажів. Принцеса, листоноша, герої казок –Іван та царівна Несміяна – вітали хлопчиків та дівчаток зі святом і дарували барвисті повітряні кульки.

Екологічний центр учнів зацікавив багатьох дітей своїми майстер-класами та лабораторією «День добрих справ». Виставка-продаж «Малятам про звірят» нікого не залишила байдужим. На черепаху, хом’яків, шиншилу, кроликів і морську свинку можна було не тільки подивитися, але й (за палкого бажання та згоди батьків) придбати вихованця для домашнього утримання.

Станція юних туристів підготувала туристичну стежку «Навколо світу за одне літо», залучаючи молодих тираспольчан до здорового способу життя. Традиційно в парку провели конкурс дитячих малюнків на асфальті.

Виставки декоративно-прикладної творчості умільців ПДЮТ також здобули неабиякий інтерес серед малих і дорослих гостей. Тут можна було побачити зразки дизайну одягу, вироби, виготовлені в техніці бісероплетіння, декупажу та квілінгу, плетені іграшки, об’ємну аплікацію і ще багато іншого. Дивлячись на ці роботи, розумієш, наскільки талановиті наші діти – вони вміють втілювати в реальність свої найрізноманітніші творчі ідеї.

Увагу хлопчаків привернули роботи гуртківців технічного напряму. Повз макети ракет, вертольотів, планерів і бригантини з червоними вітрилами неможливо було просто пройти мимо, не зупинивши свій погляд хоча б на одній з усіх представлених на виставці моделей.

А ще на території парку були організовані яскраві фотозони. Екологічний центр змайстрував подобу палуби корабля зі щоглою, штурвалом, вітрилом, канатами та іншими тематичними елементами, а ПДЮТ підготував для дівчаток місце для красивої фотографії під назвою «Територія гарного настрою» з квітковою аркою, декоративним велосипедом і снопами.

Уже давно традиційним стало спортивне свято «Мама, тато, я – спортивна сім’я», яке зібрало понад 25 сімей. Захід організував міський комітет профспілки працівників народної освіти та науки. Команди змагалися за звання кращих на туристично-розважальній смузі перешкод, зокрема: у стрибках на скакалці, естафеті, переправі на мотузках, збиванні пляшок, транспортуванні потерпілого та інших випробуваннях. Кожна команда долала перешкоди та виконувала завдання на смузі на швидкість. Переможців та призерів змагання в рамках сімейного спортивного свята нагородили грамотами, а також подарунками з категорії спортивного інвентаря.

Центр соціально-виховної роботи провів конкурсно-розважальну програму «Дитинство – це радість!» зі спортивними естафетами, караоке та завданнями на кмітливість.

Та яке ж свято без концерту? Відвідувачів парку в цей день своїми виступами порадували танцювальний колектив «Фрістайл», вокальні ансамблі «Капель», «Надія» та багато інших самодіяльних артистів.

Атракціони в парку «Перемога» цього разу працювали до пізнього вечора – покататися встигли всі бажаючі. За словами організаторів, свято пройшло весело і завзято, благо й погода нині посприяла. А найголовніша нагорода для тих, хто готував усі розважальні заходи – вдячні слова та посмішки бабусь, дідусів і батьків, сміх і радість дітей, чого в парку в суботу було сповна.

Сергій   ЛЕВЧЕНКО.

Фото з сайту держадміністрації м. Тирасполь та м. Дністровськ.