З посмішками на обличчях і солодощами в руках…

У перші дні червня старовинний парк Кам’янки перетворюється на чарівне царство дитинства. Саме тут упродовж кількох десятиліть відбуваються яскраві події з нагоди Міжнародного дня захисту дітей: тематичні ранки, творчі конкурси, благодійні акції та спортивні змагання, концертні програми й цікаві ігри…

Нинішнього року до звичного розпорядку зміни внесла не лише природа, яка щодня поливає край рясними дощами, а і пандемія. Карантинні вимоги, що вже міцно увійшли в наш побут, необхідно було врахувати під час проведення масового дитячого заходу. Тож організатори постаралися поєднати речі, здавалося б, несумісні: зробити захід веселим, цікавим і безпечним для всіх його учасників. Вітаючи героїв дня зі святом, заступник глави держадміністрації Кам’янського району Галина Трублаєвич, у першу чергу, побажала їм міцного здоров’я, щасливого безтурботного дитинства та сонячного настрою.

А потім на сцені з’явився антигерой, який уже більше року тримає в напрузі всю планету, – Коронований вірус. Саме йому дісталася одна з важливих ролей у театралізованій виставі, підготовленій співробітниками Будинку дитячо-юнацької творчості. Разом із Лікарем маленькі учасники свята пригадали, що потрібно робити, щоб протистояти коронавірусові. Вправи зарядки перемежувалися з відгадуванням загадок, відповідями на запитання… І з’ясувалося, що кам’янська дітвора підступному вірусу не по зубах, адже кожен знає і дотримується карантинних правил, а значить – має надійний захист!

Доброю традицією свята стала можливість продемонструвати свої таланти та здібності, а також навчитися чомусь новому. От і нині юні вокалісти Аделіна Годоноаге, Катерина Крайня, Марина Малачинська, Ніколь Базуленко та Софія Донцова подарували ровесникам та їхнім батькам, бабусям і дідусям музичні сувеніри. Особливо зворушливим був виступ Богдани Шептикіної. Її щире захоплення музикою, помножене на копіткі повсякденні заняття в Дитячій школі мистецтв, дає прекрасні плоди. Дівчинка виступає на заходах, бере участь у творчих конкурсах, підтверджуючи істину про безмежні можливості кожної людини – навіть тої, яка народилася з вадами здоров’я.

На тінистих алеях велосипедисти показували чудеса маневрування, а на футбольному полі панувала азартна ігрова атмосфера. У майстернях просто неба діти ліпили та малювали, виготовляли прикраси з бісеру і вивчали інші види рукоділля. А на великому «сонці» кожен міг написати своє заповітне бажання…

Вперше за багато років участь у святі взяли діти з сіл. Організували для них поїздку в райцентр члени молодіжного крила Кам’янського територіального відділення Загальнопридністровського народного форуму. Близько 80 дітей, більшість з яких – із багатодітних і малозабезпечених сімей, з ентузіазмом залучилися до рухливих ігор, веселих конкурсів та естафет, які провели аніматори в яскравих костюмах мультиплікаційних фіксиків. Третьокласниці Олександра Рибалковська й Ангеліна Шиндер із захватом розповідали про свої враження: «Ми вперше на такому святі. Все тут яскраве, барвисте. Було весело брати участь у конкурсах, цікаво відвідати майстер-класи. Особливі (просто таки незабутні!) враження залишилися від дитячого містечка з гірками та лабіринтами – такого у нас у Катеринівці немає. Вибачте, зараз ми поспішаємо на гойдалки…»

Утім, злетіти в небо на «човниках» дівчаткам довелося ще не скоро – шоу мильних міхурів зачарувало їх так само, як і всіх інших учасників свята. А вже потім вони – із задоволеними посмішками на обличчях, солодощами та повітряними кульками в руках –висловили побажання, спільне для всіх: «Хотілося, щоб такі веселі заходи відбувалися частіше!»

Тетяна   ГРИЦЮК.

Фото з сайту держадміністрації м. Кам ‘янка.