Партії «Оновлення» – 15 років

Республіканська політична партія «Оновлення» на початку  червня відзначила свій ювілей:

15 років тому, у 2006 році на установчому з’їзді громадський рух «Оновлення» було перетворено в однойменну республіканську політичну партію. Тоді ж розробили Статут організації, обрали голову і центральні керівні органи, прийняли програму. Це стало початком її політичного становлення.

Голова партії Галина Антюфєєва звернулася у святковий день до своїх колег з урочистим посланням: «Усі ці роки «Оновлення» об’єднує людей, які поділяють інтереси й цінності партії та прагнуть сприяти реалізації її цілей і завдань, робити посильний внесок у творчу роботу в інтересах стабільності й соціального добробуту».

З її слів, за минулий час партія напрацювала великий досвід практичної діяльності, успішно розвиваються партнерські відносини з Всеросійською політичною партією «Єдина Росія». Організація послідовно діє в інтересах зміцнення країни та забезпеченості її громадян. При цьому вона завжди залишається вірною обраній стратегії, серед головних напрямків якої – побудова сильної, соціально орієнтованої держави, консолідація придністровського суспільства, розширення міжнародного співробітництва.

На початку червня урочисті збори вже відбулися в усіх містах і районах республіки. На них згадували минуле, підбивали підсумки пройденого шляху, нагороджували кращих і вручали нагрудні знаки найактивнішим. «За партією стоять конкретні реальні справи. У нас є велика кількість проектів, які реалізує партія. Це підтримка малозабезпечених сімей, робота з талановитими дітьми, підготовка політичних лідерів. За основу нашої роботи останнім часом ми взяли стратегію розвитку нашої держави, яку нам запропонував Президент. Вона фактично стала орієнтиром нашої діяльності», – сказала Галина Антюфєєва журналістам.

З представниками ЗМІ поспілкувався і керівник центрального апарату «Оновлення» Дмитро Воронюк: «Плани партії, її основна мета, завдання не змінюються. Вони залишаються такими ж самими, що були 15 років тому. Це щоденна допомога простим людям. Вона непомітна, і неважливо, яка вона – матеріальна, юридична, консультаційна, волонтерська. Головне – партія діє, щоб кожна людина могла до неї звернутися. І якщо у нас є можливість, ми захищаємо інтереси громадян, відстоюємо їх – допомагаємо людям».

На сьогодні «Оновлення» у своїх лавах налічує понад 4 000 осіб. Ця кількість постійно зростає. Партія у Верховній Раді має більшість. Там працює її фракція, а у всіх місцевих Радах республіки «Оновлення» має свої осередки.

У ході ювілейних урочистостей у територіальних партійних організаціях Бендер і Тирасполя прийняли до своїх лав новачків і відзначили кращих. Найактивнішим із них вручили листи подяки та нагрудні знаки «За заслуги перед суспільством» III ступеня. Нині пандемія та карантинні обмеження дали потужний поштовх розвитку волонтерського руху. «Оновленці» та прихильники партії брали участь у створенні волонтерських центрів, допомагали вразливим категоріям громадян, чим могли.

У цей непростий час молоді партійці виконали сотні, якщо не тисячі заявок від людей похилого віку, інвалідів, які перебували на самоізоляції, в карантині. Нині молоді люди – учасники всіх партійних проектів. Їм є на кого рівнятися. Наприклад, завжди поруч з партією перебувала її прихильниця, срібний волонтер Ганна Гайдаржі, яка багато років присвятила соціальній діяльності, для якої немає чужого горя. Ганна Миколаївна разом з іншими заслуженими людьми була нагороджена знаком «За заслуги перед суспільством» III ступеня.

Партія активно розвиває й міжнародне співробітництво. Зокрема, тісно взаємодіє з провідною політичною силою РФ – «Єдиною Росією». З нею вона реалізує спільні проекти в соціальній сфері, культурі, спорті, патріотичному вихованні молоді. З ювілеєм нашу партію привітали депутати Держдуми Росії. «Конкретними справами партія довела, що здатна взяти на себе відповідальність і приймати рішення в найважчих ситуаціях. Ваша щоденна праця спрямована на поліпшення життя придністровських громадян», – написав у вітальній телеграмі керівник фракції «Єдина Росія» в Державній Думі РФ Сергій Невєров.

Олександр   ПЕТРЕНКО.