«КУПУЙ ПРИДНІСТРОВСЬКЕ!» в режимі реального часу

З 2017 року в ПМР реалізується ініційований Торговопромисловою палатою проект «Купуй придністровське!» Його діяльність здійснюється за активної участі Уряду, міністерств, відомств, державних адміністрацій, а також представників бізнес-спільноти.

Заходи проекту, що зажив популярності поміж жителів, з 2019 року включені до державної цільової програми «Підтримка й розвиток підприємництва в ПМР на 2019–2021 рр.» та у план Стратегічного розвитку Придністровської Молдавської Республіки на 2019 – 2026 рр. Організатори та учасники ярмарків намагаються популяризувати продукцію і товари вітчизняного виробництва та збільшити їх продажі на внутрішньому ринку, що є головною метою проекту.

У нинішньому році головними заходами є загально-республіканські виставки-ярмарки «Купуй придністровське!», які відбудуться у чотирьох містах Придністров’я: Дністровську, Рибниці, Тирасполі та Слободзеї. Всі вони оформлюватимуться в єдиній стилістиці з використанням оригінальної символіки події. До стандартних виставок бприєднається й тематичний Фестиваль вина і винограду, який планується провести в Бендерській фортеці 30 жовтня 2021 року.

Розпочне сезон виставка-ярмарок у Дністровську 19 червня. З сьомої ранку і до другої години дня на площі перед Будинком культури «Енергетик» придністровські підприємства представлять найрізноманітніший асортимент місцевої продукції, причому за цінами від виробників. Організатори виставки обіцяють, що такого розмаїття товарів відвідувачі ще ніде не бачили.

Програма виставки передбачає й широку культурну складову. Цього року збережеться традиція розіграшу призів серед усіх покупців. Крім того, в рамках виставки покупцям місцевої продукції роздаватимуть номерні квитки, які зможуть брати участь у розіграші. Призи переможцям готують усі підприємства – учасники виставки.

Анастасія   КАСИМ.

Фото з вiдкритих джерел.