Шановні придністровці! Дорогі бендерчани!

19  червня 1992 року збройні формування Республіки Молдова віроломно напали на Бендери, продовжуючи широкомасштабну агресію проти придністровського народу.

19 червня – трагічна дата в історії нашої держави. Вона є нагадуванням кожному придністровцю про справжнє обличчя політиків Молдови, які вирішили силою зброї ліквідувати державність Придністров’я. Злочинне рішення керівництва Молдови про напад на мирне місто призвело до жахливих наслідків: сотні людей були вбиті, тисячі поранені, масово зруйновані житлові будинки, підприємства, школи та лікарні.

Ми нічого не забули. Правда про напад на Бендери, правда про невинні жертви молдовської військової агресії живе в серцях жителів міста і всієї республіки, живе на сторінках історії Придністров’я, живе в рішеннях Міжнародного громадського трибуналу.

Придністровська Молдавська Республіка відстояла свою свободу і незалежність. Це сталося завдяки стійкості та героїзму гвардійців, ополченців і козаків, завдяки єдності придністровського народу.

Зупинити бойові дії допомогла рішуча позиція Росії. У Придністров’ї з глибокою вдячністю ставляться до Російської миротворчої місії, яка є гарантом стабільності та недопущення повторення подій 29-річної давності.

Ми схиляємося перед мужністю і відвагою захисників Придністров’я! Вічна пам’ять полеглим героям!

Вічна слава захисникам Придністровської

Молдавської Республіки!

Президент В. М. КРАСНОСЕЛЬСЬКИЙ

Фото : прес-служба Президента ПМР.