Сьогодні ми низько схиляємо голови, згадуючи сумну дату в історії придністровського народу – 29-ту річницю Бендерської трагедії.

Біль Бендерської трагедії назавжди залишиться в серцях придністровців. Республіка пам’ятає і шанує подвиг воїнів, які відстояли свободу нашого народу, захистили наше право жити на цій землі й розмовляти рідною мовою.

Бендерчани відстояли тоді не тільки своє місто, своє майбутнє, в ті трагічні дні вони захистили свою державу.

Нині наш священний обов’язок – оберігати мир і спокій у країні, жити в дружбі та злагоді. Заради дітей та онуків, перед світлою пам’яттю всіх, хто загинув у тій війні. Адже саме за мир віддали своє життя наші воїни, всі, хто зі зброєю в руках відстоював свободу і незалежність нашої республіки.

Ми єдині у своєму прагненні жити в сильній і квітучій країні, в якій громадянський мир та злагода між усіма народами є складовими головних цінностей нашого суспільства.

Нехай світлою пам’яттю всім жертвам цієї трагедії будуть добрі справи та починання, спрямовані на зміцнення і розвиток Придністровської Молдавської Республіки, на благо кожного жителя нашої Вітчизни!

Вічна пам’ять загиблим!

Миру, спокою й доброї долі всім жителям Придністров’я!

Голова Верховної Ради О. В. КОРШУНОВ

Фото: прес-служба Президента ПМР.