Від імені Уряду Придністровської Молдавської Республіки й від себе особисто висловлюю щиру підтримку кожному придністровцю, кожній родині, яку обпалила агресія молдовських націоналістів.

Майже три десятиліття тому на вулицях мирного міста Бендери пролунали постріли та пролилася кров. Сотні загиблих, понад тисячу поранених, серед яких не тільки захисники республіки, а й мирні жителі, навіть діти. Така скорботна статистика страшних 40 днів і ночей спекотного літа 1992 року.

Для нас це не просто сухі цифри, за кожною з них – сімейна трагедія. Ми не маємо права відкинути ці спогади, дати їм покритися забуттям. Пам’ять про подвиг і неймовірну жертву захисників Придністров’я живе в наших серцях. Завдяки їхній самовідданості ми будуємо й розвиваємо наші міста і села, працюємо, ростимо під мирним небом своїх дітей. Повага до справи воїнів-захисників передається молодим поколінням з наказом любити й берегти рідну землю.

Боротьба за звільнення міста і видворення молдовських загарбників стала прикладом мужності захисників молодої республіки та російсько-придністровського військового братства. Сьогодні ці зв’язки – важливий елемент нашого мирного життя. Придністровський народ високо цінує внесок російських воїнів-миротворців у збереження стабільності на берегах Дністра.

У День Бендерської трагедії обов’язок кожного з нас – віддати шану нашим співвітчизникам, які стали на захист свободи та незалежності молодої республіки.

Схилімо голови в пам’ять про тих, хто не повернувся з поля бою, хто пожертвував найважливішим – своїм життям, в ім’я миру на нашій землі!

Голова Уряду О. В. МАРТИНОВ

Фото: прес-служба Президента ПМР.